baget3

Plněná bezlepková bageta do školy

Jednoduchá svačinka pro naše dítě – celiaka do školy

Co potřebujeme:

Světlé nebo polotmavé bagenty Penam

Tvrdý sýr pro nastrouhání

Máslo Tatra nebo pomazánkové Zlatá Haná

Salám Křemešník nebo kostelecká Poctivá šunka

okurka

Vezmeme aspoň dvě bezlepkové 50 gramové bagety Penam.  Na podélné rozříznutí musíme použít velmi ostrý nůž, aby se nám bezlepkové bagety co nejméně drolily.  Opatrně namažeme obě části máslem, například Tatrou nebo pomazánkovým – Zlatou Hanou s máslovou příchutí, kde máme jistotu, že se jedná o bezlepkové výrobky.

Vložíme několik plátků kostelecké Poctivé šunky, nebo salámu Křemešník, na to jemně nakrájená kolečka okurky a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

Překlopíme, zabalíme do ubrousku a je to!

Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče