Pohankový kváskový chléb

Jak na pohankový kváskový chléb.  Samotná pekařská příprava nezabere moc času, ale celkově s kynutím počítejte více než 13 hodin.

Podobně jako na jiný chleba budeme potřebovat těsto a kvásek.

Na těsto: 700 g pohankové mouky, 10 g soli, 3 špetky kmínu a 700 ml vody. Na kvásek: 20 g pohankové mouky,70 ml vody a 30 g kukuřice Sekowa.

Kvásek vyrobíme smícháním těchto surovin a necháme 6 hodin při běžné teplotě nabobtnant. Poté nachystáme těsto: smícháme suroviny velmi důkladně spolu s hotovým kváskem a dáme do větší pečící formy opět nakynout na 6 hodin. Tady se nám těsto asi dvakrát zvětší. Potom už vložíme do předehřáté trouby na 200 C a pečeme 80 minut.

Borůvkové knedlíky

Pro borůvkové knedlíky jsme ochotni udělat skoro cokoliv. Jde o takovou lahůdku, že ji chováme...

Borůvkové knedlíky
Rýžové (palcové) sušenky

Když budou ty Vánoce… Všude na vás kouká cukroví a člověk by si i dal,...

Rýžové (palcové) sušenky