kolac

Koláč s jablky a pudinkem

Pokud nemáme nadváhu, tak moučníků není nikdy dost:-), zvláště,  když jsme si my trochu starší ty bezlepkové dříve nemohli moc dopřávat. Můžeme zkusit koláč s jablky a pudinkem.

Co budeme potřebovat

Na těsto: 400 g bezlepkové mouka, 250 g máslo, 1 bio prášek do pečiva,7 lžic plnotučného mléka, 1 vejce, 1 bio vanilkový cukr

Na náplň: 1 bezlepkový vanilkový pudinkový prášek, 1 bio vanilkový cukr, 8 lžic třtinového cukru, 3 jablka

Příprava

Těsto uděláme smícháním všech potřebných surovin, mléko ale přiléváme postupně. Pak ho vložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím nachystáme náplň.

Nastrouháme jablka a pocukrujeme je. Přidáme pudinkový prášek, promícháme a dáme na pár minut do lednice místo těsta.

Nejdříve si připravíme těsto smícháním všech surovin. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet. Těsto dáme do lednice na 30 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná nebo nakrájená jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudinkový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta.

Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky. Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj jablkovo-pudinkovou náplň a přiklopíme druhým dílem.

Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 – 200 °C asi 30 – 40 minut .

Zdroj: Vareni.cz, foto: wikimedia commons, Wmeinhart

Cizrna na paprice

pro 4 osoby: 1 cibule 2 x konzerva cizrny 2 lžíce oleje 1 lžíce sladké...

Cizrna na paprice
Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku

Což takhle čokoládové brownies? Navíc s kaštanovou příchutí. Kaštanové pyré je sice spíše domovem maďarské nebo francouzské kuc

Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku