ovocne

Jahodové bezlepkové knedlíky

Nastává čas sladkých jahod a tedy i jahodových knedlíků. Bezlepkových receptů je pochopitelně celá. Pro inspiraci uvádíme jeden z nich.

Co budeme potřebovat

Pochopitelně jahody, počet podle jejich velikosti a počtu knedlíků

250 g měkký tvaroh

1 lžíce máslo

1 vejce

15 lžic bezlepkové směsi Jizerka

5 lžic plnotučného mléka

1 špetka soli

cukr moučka

rozpuštěné máslo

strouhaný tvrdý tvaroh

Postup práce

V míse utřeme tvaroh s vejcem. Potom přidáme změklé máslo, špetku soli, mléko a vymícháme dohladka. Nakonec přimícháme mouku Jizerka a vytvoříme těsto, které uválíme do válce.Ten nakrájíme na špalky  a z nich vytvoříme placičky podle počtu knedlíků. Do nich vložíme jahody. Jak vidíme, příprava se vlastně neliší od vařených knedlíků klasických lepkových, až na bezlepkovou mouku.

Knedlíky vytvarujeme dokulata a házíme do vařící vody, kde zůstanou asi 6 minut. Uvařené tvarohové ovocné knedlíky vyjmeme z vody a ihned propícháme, aby vyšla pára.

Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky podáváme podle chuti posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

Zdroj: recepty.vareni, bezlepek, foto: wikimedia commons, Matěj Baťha

Výborný jahodový bezlepkový zákusek

Znovu nastává čas jahod, a kdo by odolal zakousnout něco sladkého s jahodami. Zkuste zákusek s lehkým krémem.

Výborný jahodový bezlepkový zákusek