Malinový bezlepkový koláč s pudinkem

Pokud si užíváte léta, zajdete třeba do lesa na trochu malin, nebo je máte na zahradě, či si je koupíte, můžete si na sobotu upéct malinový bezlepkový koláč s pudinkem. Maliny jsou čerstvé, je nejlepší čas.

Co budeme potřebovat

Na korpus:

3 vejce

80 g krystalového cukru

1 vanilkový cukr

50 g bezlepkové mouky Mantler

20 g kukuřičného škrobu

1 prášek do pečiva (PDP)

2 polévkové lžíce vody

Na krém:

400 ml mléka

40 g bezlepkový vanilkový puding v prášku

40 g krystalového cukru

maliny

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr, žloutky, vodu a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou předem s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem.

Směs nalijeme do formy (dortová o průměru 26 cm) a pečeme při 180 C cca 20-25 min. Počkáme, až korpus vyhladne.

Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý pudink. Horký pudink poté vylijeme na upečený a vychladlý korpus. Na pudink pokládáme maliny.

Ilustrační foto: Pixabay

Pad Thai: zázrak z Thajska

Co nás na asijské kuchyni baví nejvíce? Většina pokrmů je přirozeně bezlepkových, barevných a plných...

Pad Thai: zázrak z Thajska
Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo...

Amarantovo kapustové karbanátky
12 bezlepkových novinek Vitacelia

Společnost PENAM uvádí na trh 12 nových druhů bezlepkového pečiva pod značkou Vitacelia. Mezi produkty...

12 bezlepkových novinek Vitacelia