raspberries-423194_1920

Malinový bezlepkový koláč s pudinkem

Pokud si užíváte léta, zajdete třeba do lesa na trochu malin, nebo je máte na zahradě, či si je koupíte, můžete si na sobotu upéct malinový bezlepkový koláč s pudinkem. Maliny jsou čerstvé, je nejlepší čas.

Co budeme potřebovat

Na korpus:

3 vejce

80 g krystalového cukru

1 vanilkový cukr

50 g bezlepkové mouky Mantler

20 g kukuřičného škrobu

1 prášek do pečiva (PDP)

2 polévkové lžíce vody

Na krém:

400 ml mléka

40 g bezlepkový vanilkový puding v prášku

40 g krystalového cukru

maliny

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr, žloutky, vodu a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou předem s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem.

Směs nalijeme do formy (dortová o průměru 26 cm) a pečeme při 180 C cca 20-25 min. Počkáme, až korpus vyhladne.

Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý pudink. Horký pudink poté vylijeme na upečený a vychladlý korpus. Na pudink pokládáme maliny.

Ilustrační foto: Pixabay

Vyzkoušejte bezlepkovu roládu

Pokud budete mít dvě hodiny času, můžete zkusit jen trochu náročnější pečení, například bezlepkovou roládu.

Vyzkoušejte bezlepkovu roládu
Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?