raspberries-423194_1920

Malinový bezlepkový koláč s pudinkem

Pokud si užíváte léta, zajdete třeba do lesa na trochu malin, nebo je máte na zahradě, či si je koupíte, můžete si na sobotu upéct malinový bezlepkový koláč s pudinkem. Maliny jsou čerstvé, je nejlepší čas.

Co budeme potřebovat

Na korpus:

3 vejce

80 g krystalového cukru

1 vanilkový cukr

50 g bezlepkové mouky Mantler

20 g kukuřičného škrobu

1 prášek do pečiva (PDP)

2 polévkové lžíce vody

Na krém:

400 ml mléka

40 g bezlepkový vanilkový puding v prášku

40 g krystalového cukru

maliny

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr, žloutky, vodu a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou předem s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem.

Směs nalijeme do formy (dortová o průměru 26 cm) a pečeme při 180 C cca 20-25 min. Počkáme, až korpus vyhladne.

Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý pudink. Horký pudink poté vylijeme na upečený a vychladlý korpus. Na pudink pokládáme maliny.

Ilustrační foto: Pixabay

Hráškový krém

pro 2 osoby: 1 ks pórku (světlá část) 1 stroužek česneku 500 g mraženého hrášku...

Hráškový krém
Polévky pro zahřátí

Polévka představuje ideální zimní pokrm. Dřív se na stole objevovala denně, bylo to jídlo levné,...

Polévky pro zahřátí
Silvestrovské pohoštění

Ať už je naaranžujete na velikou mísu nebo po troškách na menší talíře, kanapky vždy...

Silvestrovské pohoštění