cvrcek

Bezlepková vysoko proteinová mouka z cvrčků?

Hmyz nabízí jednu z nejvíce koncentrovaných a účinných forem proteinu na této planetě, a patří také mezi běžná a obyčejná jídla v mnoha částech světa.

Mohla by mouka s vysokým obsahem bílkovin vyrobená z cvrčků změnit budoucnost bezlepkových potravin? Podle specializovaného serveru Celiac.com se firma Bitty Foods z oblasti San Franciska snaží tuto možnost změnit ve skutečnost.

Bitty Foods pomalu praží cvrčky, které pak mele a v kombinaci s tapioky (manioky, zvanými též sladké brambory) a vyrábí bezlepkovou mouku s vysokým obsahem bílkovin. Bitty Foods tvrdí, že jeden šálek cvrččí mouky obsahuje neuvěřitelných 28 g bílkovin.

Teď zbývá společnosti Bitty Foods, aby přesvědčila (možná nejen americké) celiatiky, nebát se vyzkoušet nový, na bílkoviny hodnotný výrobek.

Zdroj: celiac.com, Foto: wikimedia commons, Luis Fernández García