jahody

Jahodový bezlepkový dort

Sice už není sezóna jahod, ale i na podzimní podvečer se hodí dobrý lehký dort. A jahody si můžeme obstarat i někde teď čerstvé, určitě ale mražené nebo v kompotu. Případně můžeme použít i jiné ovoce. Takže proč ho nezkusit.

Co budeme potřebovat

130 g mouka bezlepková Schar MIX C

1 bal.prášek do pečiva

1/2 čajová lžička guma guarová

130 g cukr krystalový

4 ks vejce

130 ml olej

50 – 80 g čokoláda na vaření

jahody

cukr

želé dortové

jahodový džem

 Postup

Vejce našleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a guarovou gumou. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 180 C cca 25 minut.

Korpus necháme vychladnout. Poté ho překrojíme na dvě části.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a potřeme s ní spodní polovinu korpusu.

Na čokoládu položíme druhou část korpusu a lehce přitlačíme.

Vrch dortu potřeme jahodovým džemem. Jahody očistíme, nakrájíme a posypeme cukrem – necháme stát 30 min, aby pustily šťávu. Pak je necháme dobře okapat (šťávu můžeme použít při přípravě želatiny) a naskládáme na korpus.

Želé připravíme podle návodu a nalijeme na jahody. Necháme ztuhnout a podáváme.

Zdroj: varecha.sk, Foto: wikimedia commons, Ken Hammond,

Chutná dýňová polévka

Co je lepšího, než přirozeně bezlepková strava. Uvařit dobrou polévku se určitě vyplatí. Vyzkoušejte dýňovou.

Chutná dýňová polévka
Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo,...

Staroanglické dušené hovězí