vanocka

Jak na bezlepkovou vánočku

Čas Adventu, čas pečení. Aspoň pro někoho. Receptů na bezlepkovou vánočku je celá řada. Uvádíme jeden z nich, třeba bude chutnat.

Co budeme potřebovat na malou vánočku

100 g mouky Schär Mix B
150 g mouky Promix uni
3 polévkové lžíce oleje
10 g droždí sušené
2 polévkové lžíce kakaa
3 polévkové lžíce krystalového cukru
1 ks bílek
rozinky a sůl

Postup práce

1. Všechny suroviny kromě kakaa smícháme a pořádně mixujeme, aby vzniklo pěkné těsto.

2. Když je těsto hotové, 3/5 těsta odložíme a přidáme do něj kakao. Světlé těsto rozdělíme na tři stejné části, vyválíme rukama do dlouhých „hadů“ a zapleteme jako cop. Tmavé těsto rozdělíme na dvě stejné části, uděláme opět hady a proplétáme je z jedné strany na druhou. Tmavé zapletené těsto položíme na vrch světlého. Dáme péct na 20 minut do předem předehřáté trouby na 180 stupňů.

3. Po upečení vánočku ještě na chvilku zakryjte mokrou utěrkou, aby zůstala měkčí.

Zdroj: varecha.sk, Ilustrační foto: wikimedia commons, Chmee2

Upečte si bezlepkový perník

Naši blízcí mlsají a mlsají, a my bychom si tak rádi dali ty dobroty s nimi, ale nemůžeme. Přesto máme stále více a více možnos

Upečte si bezlepkový perník
Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků
Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?