knedl

Bezlepkové bramborové knedlíky

Samozřejmě se dají už dlouho i u nás koupit v obchodě bezlepkové bramborové knedlíky. Tak proč se namáhat…. Občas ale možná přijde chuť i na ty domácí a je to poměrně jednoduché.

Co budeme potřebovat

800 g brambor, nejlépe moučné odrůdy

300 g bezlepkové mouky (Promix, nebo podle zkušenosti)

2 vejce

sůl

100 g solamyl

Postup

Brambory uvaříme ve slupce asi 30 minut, dokud nejsou měkké, ještě za tepla je oloupeme. Pokud jsou sice uvařené, ale stále poměrně pevné (záleží právě na odrůdě), ještě nastrouháme nebo prolisujeme. Vysypeme polovinu mouky na vál, přidáme měkké brambory a rozmačkáme.  Dále dáme vajíčka, solamyl, posolíme, pomícháme a dosypeme zbylou mouku. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě knedlíkové šišky.

Dáme vařit vodu do hrnce, osolíme, a vhodíme obě šišky. Vaříme asi 20 minut. Potom opatrně vytáhneme a můžeme rozkrájet na knedlíky.

Ilustrační foto: wikimedia commons, Dezidor

Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty
Jak na bezlepkový mazanec

Jak je možné upéct bezlepkového velikonočního beránka, jsme už napsali. Ale k svátkům jara patří v Čechách a na Moravě také neo

Jak na bezlepkový mazanec
Dýně s masovo-zeleninovou směsí

Nikdy dřív se dýně v české kuchyni nevyužívala tolik, jako je tomu v posledních letech. Na našich...

Dýně s masovo-zeleninovou směsí