knedl

Bezlepkové bramborové knedlíky

Samozřejmě se dají už dlouho i u nás koupit v obchodě bezlepkové bramborové knedlíky. Tak proč se namáhat…. Občas ale možná přijde chuť i na ty domácí a je to poměrně jednoduché.

Co budeme potřebovat

800 g brambor, nejlépe moučné odrůdy

300 g bezlepkové mouky (Promix, nebo podle zkušenosti)

2 vejce

sůl

100 g solamyl

Postup

Brambory uvaříme ve slupce asi 30 minut, dokud nejsou měkké, ještě za tepla je oloupeme. Pokud jsou sice uvařené, ale stále poměrně pevné (záleží právě na odrůdě), ještě nastrouháme nebo prolisujeme. Vysypeme polovinu mouky na vál, přidáme měkké brambory a rozmačkáme.  Dále dáme vajíčka, solamyl, posolíme, pomícháme a dosypeme zbylou mouku. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě knedlíkové šišky.

Dáme vařit vodu do hrnce, osolíme, a vhodíme obě šišky. Vaříme asi 20 minut. Potom opatrně vytáhneme a můžeme rozkrájet na knedlíky.

Ilustrační foto: wikimedia commons, Dezidor

Voňavé kuřecí medailonky

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou...

Voňavé kuřecí medailonky
Pečené kurkumovo-citronové kuře

Úžasné pečené kuřátko, které voní dálkami. Pokud máte rádi exotickou bylinku koriandr a sladkokyselé chuťové...

Pečené kurkumovo-citronové kuře
Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků