ber

Upečte si svého bezlepkového velikonočního beránka

Velikonoce jsou pomalu za dveřmi. Sice je pár pekáren, kde si můžete objednat bezlepkového velikonočního beránka, ale proč to nezkusit také sami. Není to až tak složité.

Co budeme potřebovat:

formu na beránka

20 dkg cukru

35 dkg bezlepkové mouky Jizera, ale mohou být i jiné

15 dkg másla

1 vanilkový cukr

4 vejce

1 sklenice mléka

1 bezlepkový prášek do pečiva

1 lžička citronové kůry

čokoládová poleva (nemusí být)

 

Postup:

Předehřejeme troubu na 190 stupňů.

Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme sníh. V misce utřeme spolu cukr, máslo a žloutky. Poté přidáme zbývající suroviny: mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, sníh a citronovou kůru. Vytvoříme těsto a zlehka promícháme.

Formu vytřeme trochou másla a mírně posypeme bezlepkovou moukou. Vyplníme formu těstem. Beránka pečeme asi tři čtvrtě hodiny až má zlatavou barvu. Poté ho z formy pomalu vyklopíme a necháme vychladnout. Podle potřeby ho můžeme polít čokoládovou polevou, případně ozdobíme a zase necháme vychladnout.

Ilustrační foto: wikimedia commons, chmee2

Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo,...

Staroanglické dušené hovězí
Jehněčí maso k Velikonocům patří

Křehké jehněčí maso k Velikonocům patří. Když je správně připraveno, tak u svátečního stolu nabízí jedlíkům...

Jehněčí maso k Velikonocům patří