background-906135_1920

Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? Není to zase nic složitého…

Co budeme potřebovat

500 g bezlepkové mouky Mix B

250 g mletých škvarků

Trochu soli

2 žloutky

30 g čerstvého droždí

Trochu cukru

200 g smetany

1 dcl olivového oleje

1,5 dcl mléka

1 vejce

Postup práce

Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy, kam následně přidáme kvásek. Uděláme těsto a dáme vykynout asi na půl hodiny.

Těsto vyválíme na 1-1,5 cm silný plát a z něj vykrájíme kolečka 5-7 cm v průměru. Nožem na nich uděláme na vrchu mřížku a položíme na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě asi 10 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Zdroj: celiakia.sk, ilustrační foto: Thinkstock

Bezlepková nádivka

Nádivka k Velikonocům zkrátka patří. A my, celiatici, si ji nemusíme odpírat! Pojďte si ji...

Bezlepková nádivka
Hovězí tatarák

na 2 porce: 300 g mletého hovězího (mladý býček) 1 cibule sůl, pepř, mletý kmín,...

Hovězí tatarák
Snídaňové muffiny

Zažeňte odpolední nudu a připravte si na zítřek lahodné snídaňové muffiny. Jsou slané, hravé a...

Snídaňové muffiny