background-906135_1920

Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? Není to zase nic složitého…

Co budeme potřebovat

500 g bezlepkové mouky Mix B

250 g mletých škvarků

Trochu soli

2 žloutky

30 g čerstvého droždí

Trochu cukru

200 g smetany

1 dcl olivového oleje

1,5 dcl mléka

1 vejce

Postup práce

Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy, kam následně přidáme kvásek. Uděláme těsto a dáme vykynout asi na půl hodiny.

Těsto vyválíme na 1-1,5 cm silný plát a z něj vykrájíme kolečka 5-7 cm v průměru. Nožem na nich uděláme na vrchu mřížku a položíme na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě asi 10 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Zdroj: celiakia.sk, ilustrační foto: Thinkstock

Vyzkoušejte bezlepkovu roládu

Pokud budete mít dvě hodiny času, můžete zkusit jen trochu náročnější pečení, například bezlepkovou roládu.

Vyzkoušejte bezlepkovu roládu
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Mezi nejvybranější pochoutky v podzimním menu patří zvěřina. Má výraznou, lehce pikantní chuť, která je...

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou
Broskvový bezlepkový koláč

Ještě je na trhu plno zralých broskví, takže je můžeme použít, povařit a upéci si broskvový bezlepkový koláč. Recept je odměře

Broskvový bezlepkový koláč