baking-926454_1920

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Co budeme potřebovat

100 g rýžové mouky

200 g mouky PROMIX PK

180 g tuku na pečení

1 vejce, sůl

0,5 dl zakysané smetany

1/2 čaj. lžičky bezlepkového kypřícího prášku

na potření a posypání: 1 vejce, sůl, kmín, mák, sezam

Postup:

Obě mouky sesypeme, přidáme tuk rozporcovaný na kousky, dále trochu posolíme, dodáme vejce a zakysanou smetanu. Posypeme kypřícím práškem a rozmícháme. Ze všeho vypracujeme těsto, rozválíme, 2x přeložíme na třetiny a necháme v chladu asi 1/2 hodiny. Pak z něj vyhotovíme pás vysoký asi 3/4 cm, potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem (případně sezamem, mákem) a kolečkem pokrájíme na tyčinky. Ty položíme na plech s papírem na pečení a upečeme do zlatova.

Zdroj: celiakia.sk, foto: Thinkstock

Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si al

Jak na bezlepkové halušky
Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo...

Amarantovo kapustové karbanátky