baking-926454_1920

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Co budeme potřebovat

100 g rýžové mouky

200 g mouky PROMIX PK

180 g tuku na pečení

1 vejce, sůl

0,5 dl zakysané smetany

1/2 čaj. lžičky bezlepkového kypřícího prášku

na potření a posypání: 1 vejce, sůl, kmín, mák, sezam

Postup:

Obě mouky sesypeme, přidáme tuk rozporcovaný na kousky, dále trochu posolíme, dodáme vejce a zakysanou smetanu. Posypeme kypřícím práškem a rozmícháme. Ze všeho vypracujeme těsto, rozválíme, 2x přeložíme na třetiny a necháme v chladu asi 1/2 hodiny. Pak z něj vyhotovíme pás vysoký asi 3/4 cm, potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem (případně sezamem, mákem) a kolečkem pokrájíme na tyčinky. Ty položíme na plech s papírem na pečení a upečeme do zlatova.

Zdroj: celiakia.sk, foto: Thinkstock