Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku

Což takhle čokoládové brownie? Navíc s kaštanovou příchutí. Potřebné kaštanové pyré je spíše domovem maďarské nebo francouzské kuchyně, ale o to více by se mohlo ochutnat. Není sice k dostání ve všech obchodech, ale na internetu určitě objevíte, kde ho sehnat.

Co budeme potřebovat

• 250 g kaštanového pyré

• 125 g sedmdesátiprocentní  čokolády

• 250 g másla

• 4 ks vejce

• 80 g cukr

• 70 ml smetany na šlehání

• šlehačka podle chuti

Postup:

Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo, necháme trochu vychladnout. Kaštanové pyré utřeme se smetanou. Žloutky smícháme spolu s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.

Do žloutkové směsi přidáme kaštanové pyré a čokoládu a promícháme. Postupně přidáváme tuhý sníh.

Dortovou formu (asi 26cm) vyložíme papírem a dáme do ní těsto. Pečeme cca 40-45 minut ve 170 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout.

Podáváme s pořádnou dávkou šlehačky.

Zdroj: dobruchut.sk, ilustrační foto: wikimedia commons

Masopustní vdolky

500 g přirozeně bezlepkové směsi Jizerka 42 g čerstvého droždí 350 ml teplého mléka 1...

Masopustní vdolky