berries-221193_1920

Bezlepkový borůvkový moučník

Nastal čas borůvek, takže určitě přijde vhod nějaký ten moučník s tímto velmi zdravým ovocem. Recept je na dobrotu pečenou na malém plechu cca 30 x 20 cm nebo v dortové formě.

Co budeme potřebovat

Na drobenkové těsto:

1,5 hrnku mouky MIX C

0,5 hrnku moučkového cukru

130 g másla

0,5 balíčku bezlepkového prášku do pečiva (Dr. Oetker)

Na tvarohovou náplň:

500 g měkkého tvarohu

250 g zakysané smetany

1 vejce

2 lžíce mouky MIX C

100-150 g směs bezlepkového vanilkového cukru (dr.Oetker) a moučkového cukru podle chuti

kůra z chemicky neošetřeného citronu

borůvky

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru a prášku do pečiva si ručně vypracujeme drobenkové těsto. 2/3 dáme na plech vyložený papírem na pečení a těsto přitlačíme na plech.

Na něj vylijeme náplň z rozmixovaného tvarohu, zakysané smetany, vajíčka, mouky, cukru a vanilkového cukru a citronové kůry.

Na tvarohovou náplň rozložíme omyté borůvky a vše pokryjeme zbývající drobenkou. Přikryjeme papírem na pečení.

Pečeme pomalu v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut, poté sejmeme papír a pečeme ještě asi 15 až 20 minut.

Moučník necháme zcela vychladnout.

ilustrační foto: Thinkstock

Staročeský trdelník

V předvánočním čase se na náměstích velkých i malých měst rozsvítily nazdobené stromy, otevřely se stánky...

Staročeský trdelník
Hummus z červené řepy

Čeká nás víkendové počasí jako ve Středomoří, takže jsme si nachystali na večerní zahradní party...

Hummus z červené řepy