berries-221193_1920

Bezlepkový borůvkový moučník

Nastal čas borůvek, takže určitě přijde vhod nějaký ten moučník s tímto velmi zdravým ovocem. Recept je na dobrotu pečenou na malém plechu cca 30 x 20 cm nebo v dortové formě.

Co budeme potřebovat

Na drobenkové těsto:

1,5 hrnku mouky MIX C

0,5 hrnku moučkového cukru

130 g másla

0,5 balíčku bezlepkového prášku do pečiva (Dr. Oetker)

Na tvarohovou náplň:

500 g měkkého tvarohu

250 g zakysané smetany

1 vejce

2 lžíce mouky MIX C

100-150 g směs bezlepkového vanilkového cukru (dr.Oetker) a moučkového cukru podle chuti

kůra z chemicky neošetřeného citronu

borůvky

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru a prášku do pečiva si ručně vypracujeme drobenkové těsto. 2/3 dáme na plech vyložený papírem na pečení a těsto přitlačíme na plech.

Na něj vylijeme náplň z rozmixovaného tvarohu, zakysané smetany, vajíčka, mouky, cukru a vanilkového cukru a citronové kůry.

Na tvarohovou náplň rozložíme omyté borůvky a vše pokryjeme zbývající drobenkou. Přikryjeme papírem na pečení.

Pečeme pomalu v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut, poté sejmeme papír a pečeme ještě asi 15 až 20 minut.

Moučník necháme zcela vychladnout.

ilustrační foto: Thinkstock

Meruňková zmrzlina s mátou

Jak si ještě dosyta užít meruňkovou sezonu :-). Meruňková tvarohová zmrzlina Příprava: 15 minut +...

Meruňková zmrzlina s mátou
Bezlepkové slané pagáčky

Sladkostí je docela dost... Pro změnu můžeme vyzkoušet upéci něco slaného, například slovenské bezlepkové máslové pagáčky. Příp

Bezlepkové slané pagáčky
Jahodový bezlepkový dort

Sice už není sezóna jahod, ale i na podzimní podvečer se hodí dobrý lehký dort. A jahody si můžeme obstarat i někde teď čerstvé

Jahodový bezlepkový dort