braa

Bezlepkový bramborák. Je to jednoduché a chutné

Znáte to, odněkud se šíří libá vůně, sbíhají se sliny, tak byste si dali, ale bohužel, je to tradiční jídlo s lepkem. To se stává i s bramborákem. Avšak není nic jednoduššího, než si udělat bramborák bez mouky nebo použít bezlepkovou.

Co budeme potřebovat

1 kg brambor, nejlépe dobře škrobených

1 lžice bezlepkové mouky, např. Jizerka

1 vejce

2 lžíce kukuřičné krupice nebo instantní kukuřičné polenty

2 lžičky soli

4 stroužky česneku

kmín a majoránku

Postup:

Oloupané a omyté brambory rozdělíme na půlku. Polovinu nastrouháme nahrubo a polovinu najemno. Přidáme vejce, moukou a kukuřičnou krupici. Osolíme, přidáme kmín a majoránku a nastrouhaný česnek. Pořádně promícháme, dáme do cedníku a necháme půl hodinky odkapat. Tím se zbavíme přebytečného škrobu a těsto bude hezky hutné.

Na pánvi rozehřejeme trochu sádla a pak postupně po velkých lžících dáváme těsto smažit. Placičky by měly být tenké. První ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě přidat koření nebo česnek.

Podle: Madlinakuchyne.blog, ilustrační foto: wikimedia commons, Jonathunder

Muffiny s malinovým překvapením

Dnes využijeme bezlepkové muffiny Penam, které koupíme v různých obchodech zdravé výživy i velkých obchodech a uděláme si z nic

Muffiny s malinovým překvapením
Svatomartinská husa s jablky

Husí a kachní maso je lahůdkou, kterou si většina z nás nedopřává příliš často, nicméně ke...

Svatomartinská husa s jablky