christmas-cookies-572399_1920

Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok

Na Nový rok to chce nějakou tu mňamku. Třeba měkké bezlepkové perníčky. Příprava zabere trochu času, ale zato si pak pochutnáme.

Co budeme potřebovat:

300 g bezlepkové mouky (Promix PK, nebo Mix C)

125 g moučkového cukru

50 g rostlinného tuku HERA

2 celá vejce

2 polévkové lžíce medu

½ kávové lžičky jedlé sody

1 polovina lžíce perníkového koření

Postup:

Do mísy dáme všechny suroviny najednou a ručním hnětačem vytvoříme těsto. Toto těsto necháme odstát v chladu, nejlépe den.

Poté na vále těsto rozválíme na tloušťku 0,7 mm – 1 cm, formičkami vykrájíme různé tvary a ukládáme na pekáč vyložený papírem na pečení.

Pečeme v troubě vyhřáté na 160-180 ° C. Po vyjmutí z trouby je potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme rozložené vychladnout. Vytvoříme si polevu z bílku. Vyšleháme 15 -17 dkg jemně prosetého moučkového cukru, 1 bílek a lžíci citrónové šťávy. Ozdobíme pomocí kornoutu.

Podle celiakia.sk, Vlada

Bezlepkové Fish&chips

Za fish&chips nemusíte cestovat až do Londýna. Tuhle britskou bezlepkovou pochoutku si udělejte klidně doma....

Bezlepkové Fish&chips
Jak na bezlepkový knedlík

Tradiční česká potravina – knedlík. V minulosti si ho celiatici mohli sotva kdy dopřát. Dnes je na trhu k dostání několik hotov

Jak na bezlepkový knedlík
Hráškový krém

pro 2 osoby: 1 ks pórku (světlá část) 1 stroužek česneku 500 g mraženého hrášku...

Hráškový krém