christmas-cookies-572399_1920

Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok

Na Nový rok to chce nějakou tu mňamku. Třeba měkké bezlepkové perníčky. Příprava zabere trochu času, ale zato si pak pochutnáme.

Co budeme potřebovat:

300 g bezlepkové mouky (Promix PK, nebo Mix C)

125 g moučkového cukru

50 g rostlinného tuku HERA

2 celá vejce

2 polévkové lžíce medu

½ kávové lžičky jedlé sody

1 polovina lžíce perníkového koření

Postup:

Do mísy dáme všechny suroviny najednou a ručním hnětačem vytvoříme těsto. Toto těsto necháme odstát v chladu, nejlépe den.

Poté na vále těsto rozválíme na tloušťku 0,7 mm – 1 cm, formičkami vykrájíme různé tvary a ukládáme na pekáč vyložený papírem na pečení.

Pečeme v troubě vyhřáté na 160-180 ° C. Po vyjmutí z trouby je potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme rozložené vychladnout. Vytvoříme si polevu z bílku. Vyšleháme 15 -17 dkg jemně prosetého moučkového cukru, 1 bílek a lžíci citrónové šťávy. Ozdobíme pomocí kornoutu.

Podle celiakia.sk, Vlada

Jehněčí maso k Velikonocům patří

Křehké jehněčí maso k Velikonocům patří. Když je správně připraveno, tak u svátečního stolu nabízí jedlíkům...

Jehněčí maso k Velikonocům patří
Jahodový bezlepkový dort

Sice už není sezóna jahod, ale i na podzimní podvečer se hodí dobrý lehký dort. A jahody si můžeme obstarat i někde teď čerstvé

Jahodový bezlepkový dort