potato-544073_1920

Rychlé bezlepkové bramborové noky

Bramborové noky jsou takové jídlo, které si můžeme uvařit v podstatě kdykoliv, hodí se k řadě pokrmů a příprava není vůbec složitá. A navíc suroviny máme většinou vždy doma. Tak se do toho můžeme pustit.

Co budeme potřebovat

1 kg nemoučných brambor

250 g rýžové krupičky

50 g kukuřičné krupice

100 g mouky Jizerka

Sůl

Parmezán (případně)

Postu práce

Brambory uvaříme, pozor, ať nejsou rozvařené. Nastrouháme je najemno, přidáme krupice, mouku, pokud chceme ochutit, můžeme přidat trochu parmezánu, přisolíme a smícháním vytvoříme kompaktní těsto. Vál posypeme trochou mouky a vyválíme válečky, nožem odkrajujeme kousky a vidličkou vytlačíme vzorek.

Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 1-2 minuty, do doby než nevyplavou napovrch. Příloha je hotová.

Zdroj: podle Top recepty, Hope, ilustrační foto: Pixabay

 

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo

To, že pohanka není častějším jídlem v současné české kuchyni, je velká škoda, ještě větší, že není moc rozšířená ani na jídeln

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo
Hummus z červené řepy

Čeká nás víkendové počasí jako ve Středomoří, takže jsme si nachystali na večerní zahradní party...

Hummus z červené řepy