kanapky

Silvestrovské pohoštění

Ať už je naaranžujete na velikou mísu nebo po troškách na menší talíře, kanapky vždy budou na stole vypadat skvěle. Jsou velmi svůdné, delikátním malým soustům zobání málokdo odolá. Pomazánky na kanapky si můžete připravit do zásoby. Jako podklad je možné použít různé druhy bezlepkového pečiva Vitacelia, silnější plátek sýra, rýžové chlebíčky, salátovou okurku apod. Pomazánky namažte, pěny nastříkejte zdobičkou. Kanapky budou ještě lepší doplněné kaviárem, krevetami, kousky uzeného lososa, tyrolskou slaninou, plátky fuetu, šunkou, očky, olivami a cherry rajčaty. Pak už jen stačí ozdobit je čerstvými bylinkami a podávat.

Příprava: 2 hodiny

Pro 16–20 osob

Suroviny:

Šunková pěna

  • 200 g šunky
  • 100 ml šlehačky
  • 100 g změklého másla
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • špetku pepře a soli

Šunku jemně umelte, přidejte ostatní suroviny a vše umíchejte na hladkou hmotu. 

Tuňáková pomazánka

  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • ½ cibule
  • 1 vařené vejce
  • 50 g másla
  • 1 lžička hořčice
  • špetku pepře, sladké papriky a soli
  • trochu citronové šťávy

Tuňáka v oleji sceďte a umelte s cibulí a vejcem. Vmíchejte změklé máslo, hořčici, špetku pepře, sladké papriky, podle chuti citronovou šťávu a sůl.

Krevetová pomazánka

  • 150 g mražených krevet
  • 100 g majonézy
  • trochu citronové šťávy
  • špetku soli

Krevety propláchněte vroucí vodou, nechte okapat a rozmačkejte vidličkou. Přidejte majonézu, podle chuti citronovou šťávu, sůl a promíchejte.

Holandská pomazánka

Všechny suroviny promíchejte. Přidejte najemno nastrouhaný eidam, lžíci worcesteru a osolte.

Nivová pěna

  • 100 g nivy
  • 100 g změklého másla
  • 2 lžíce koňaku

Nivu nastrouhejte, po částech vmíchejte změklé máslo a koňak a utřete do pěny.

Křenová pomazánka

  • 100 g žervé
  • 2 lžíce mléka
  • 50 g majonézy
  • 2 lžíce křenu
  • špetku soli

Všechny suroviny promíchejte. Pomazánku podle chuti přisolte.

Česneková pomazánka

  • 125 g tvarohu
  • 100 g taveného sýra
  • 3 lžíce mléka
  • 150 g majonézy
  • 5 stroužků česneku

Ušlehejte tvaroh s taveným sýrem a mlékem. Přidejte majonézu, prolisovaný česnek a trochu soli a smíchejte.

Žloutková pomazánka

  •  3 vařené žloutky
  •  100 g másla
  •  50 g taveného sýra
  •  sardelová pasta

Žloutky utřete s máslem a taveným sýrem a podle chuti přidejte sardelovou pastu. 

Pomazánka z tresčích jater

  • 1 konzerva tresčích jater
  • ½ cibule
  • 100 g másla
  • 3 bílky
  • trochu citronové šťávy
  • špetku soli

Játra vyjmeme z oleje a v misce je rozmačkáme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, změklé máslo, jemně nasekané bílky, citronovou šťávu a sůl.

Hermelínový salát

  • 1 hermelín
  • 100 g šunky
  • 1 cibuli
  • 100 g majonézy
  • špetku pepře a soli

Hermelín, šunku a cibuli jemně umelte. Vmíchejte majonézu a ochuťte pepřem a solí.

 

Náš tip

Jednotlivé pěny a pomazánky naplňte do misek nebo naaranžujte na talířky. Bezlepkové pečivo a na kousky nakrájenou zeleninu podávejte zvlášť. Každý si nabere podle chuti a vám odpadne práce s mazáním a zdobením. Studený bufet doplňte masovou a sýrovou mísou.

Mohlo by se vám hodit

Kvalitní a chutné olivy, sýry, salámy a jiné lahůdky od Papei, které při přípravě silvestrovského pohoštění určitě oceníte, koupíte v běžných supermarketech.

 

Přejeme chutnou a veselou oslavu!

Brambory Hasselback

Vařené, pečené, šťouchané, smažené, grilované, vyšlehané na kaši nebo plněné libovolnou nádivkou, naslano, nasladko a...

Brambory Hasselback
Svačinky plné zdraví i chuti

Svačinky plné zdraví i chuti Školáci opět zasedli do lavic a jim i nám, dospělákům,...

Svačinky plné zdraví i chuti
12 bezlepkových novinek Vitacelia

Společnost PENAM uvádí na trh 12 nových druhů bezlepkového pečiva pod značkou Vitacelia. Mezi produkty...

12 bezlepkových novinek Vitacelia