rsz_20170128_pohankova_kase

Pohanková kaše

pro 2 osoby:

1 šálek loupané pohanky (100 g)

1,5 šálku mléka

špetka soli

1 jablko

1 hrst vlašských ořechů

½ lžičky skořice

1 lžička medu

rozinky, nebo jiné sušené ovoce

Pohanku v sítku propláchněte, vložte do kastrůlku, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Kastrůlek odstavte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte na teplém místě „dojít“ (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky). Mezitím si nakrájejte jablko a přidejte ho spolu s ostatními ingrediencemi do kaše.

Můžete ozdobit rozinkami nebo jiným sušeným ovocem.

Bramborové placky

Na 10 ks placek: 600 g brambor 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce rýžové mouky...

Bramborové placky
Výborný jahodový bezlepkový zákusek

Znovu nastává čas jahod, a kdo by odolal zakousnout něco sladkého s jahodami. Zkuste zákusek s lehkým krémem.

Výborný jahodový bezlepkový zákusek