rsz_20170128_pohankova_kase

Pohanková kaše

pro 2 osoby:

1 šálek loupané pohanky (100 g)

1,5 šálku mléka

špetka soli

1 jablko

1 hrst vlašských ořechů

½ lžičky skořice

1 lžička medu

rozinky, nebo jiné sušené ovoce

Pohanku v sítku propláchněte, vložte do kastrůlku, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Kastrůlek odstavte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte na teplém místě „dojít“ (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky). Mezitím si nakrájejte jablko a přidejte ho spolu s ostatními ingrediencemi do kaše.

Můžete ozdobit rozinkami nebo jiným sušeným ovocem.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky
Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga

Kuřecí polévka Pho je jednoduchý a sytý asijský pokrm, který v zimních měsících zahřeje a podpoří...

Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga
Jak na bezlepkový mazanec

Jak je možné upéct bezlepkového velikonočního beránka, jsme už napsali. Ale k svátkům jara patří v Čechách a na Moravě také neo

Jak na bezlepkový mazanec