rsz_20170128_pohankova_kase

Pohanková kaše

pro 2 osoby:

1 šálek loupané pohanky (100 g)

1,5 šálku mléka

špetka soli

1 jablko

1 hrst vlašských ořechů

½ lžičky skořice

1 lžička medu

rozinky, nebo jiné sušené ovoce

Pohanku v sítku propláchněte, vložte do kastrůlku, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Kastrůlek odstavte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte na teplém místě „dojít“ (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky). Mezitím si nakrájejte jablko a přidejte ho spolu s ostatními ingrediencemi do kaše.

Můžete ozdobit rozinkami nebo jiným sušeným ovocem.

Těstoviny z jednoho hrnce

Máte malý byt a nechce se vám špinit zbytečně moc nádobí? Potom je tento recept...

Těstoviny z jednoho hrnce
Meruňková zmrzlina s mátou

Jak si ještě dosyta užít meruňkovou sezonu :-). Meruňková tvarohová zmrzlina Příprava: 15 minut +...

Meruňková zmrzlina s mátou
Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok

Na Nový rok to chce nějakou tu mňamku. Třeba měkké bezlepkové perníčky. Příprava zabere trochu času, ale zato si pak pochutnáme

Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok