pro 2 osoby:
300 g brambor
1 cibule
rostlinný olej (na smažení)
2 plátky vařeného vepřového masa
1 lžíce sušené majoránky
½ lžičky drceného kmínu
sůl
čerstvý tymián na ozdobu
kysané zelí – příloha
Brambory ve slupce uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.
Na rozpálenou pánev dejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a opečte ji. Pak přidejte nakrájené maso a cibuli, opékejte společně se slaninou do zezlátnutí. Cibuli s masem a slaninou vyjměte z pánve do misky. Na pánvi ve výpeku opékejte na plátky nakrájené brambory (v případě potřeby přidejte trochu oleje), okořeňte majoránkou, drceným kmínem, osolte. Přidejte připravenou směs masa, slaniny a cibule a celé prohřejte.
Směs z pánve přesuňte na talíř a na stejné pánvi si připravte volské oko.
Směs brambor servírujte s volským okem, kysaným zelím se slaninou a na závěr posypte čerstvým tymiánem.
Dobrou chuť.