Tyrolské brambory

 

pro 2 osoby:

 

300 g brambor

100 g slaniny

1 cibule

3 lžíce másla

rostlinný olej (na smažení)

2 plátky vařeného vepřového masa

2 vejce

1 lžíce sušené majoránky

½ lžičky drceného kmínu

sůl

čerstvý tymián na ozdobu

kysané zelí – příloha

 

Brambory ve slupce uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.

Na rozpálenou pánev dejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a opečte ji. Pak přidejte nakrájené maso a cibuli, opékejte společně se slaninou do zezlátnutí. Cibuli s masem a slaninou vyjměte z pánve do misky. Na pánvi ve výpeku opékejte na plátky nakrájené brambory (v případě potřeby přidejte trochu oleje), okořeňte majoránkou, drceným kmínem, osolte. Přidejte připravenou směs masa, slaniny a cibule a celé prohřejte.

Směs z pánve přesuňte na talíř a na stejné pánvi si připravte volské oko.

Směs brambor servírujte s volským okem, kysaným zelím se slaninou a na závěr posypte čerstvým tymiánem.

Dobrou chuť.

 

Müsli tyčinky

8-12 ks 2 hrnky pohankových vloček 1 hrnek ořechů a semínek (mandle, strouhaný sušený kokos,...

Müsli tyčinky