20170222_hraskovy_krem

Hráškový krém

pro 2 osoby:

1 ks pórku (světlá část)

1 stroužek česneku

500 g mraženého hrášku

500 ml zeleninového vývaru

210 g smetany

sůl, pepř

2 lžíce oleje

Čerstvá petrželka, vařený hrášek, bazalkové pesto – na ozdobu

Ve vyšším hrnci na oleji orestujete nakrájený pórek, česnek, přidejte mražený hrášek, sůl a pepř. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut. Vyjměte část uvařených hrášků a nechte stranou na ozdobu. Polévku přes cedník propasírujte. Přidejte smetanu a ještě pár minut provařte. Dochuťte solí. Na závěr do polévky přidejte bazalkové pesto, vařený hrášek a nasekanou petrželku.

Hovězí roláda plněná slaninou

Pro 5 osob: 1 hovězí roláda plněná slaninou 3 lžíce rostlinného oleje voda na podlévání...

Hovězí roláda plněná slaninou
Zapečené provensálské cukety

Dnes nenabízíme recept na moučný výrobek, ale na přirozeně bezlepkovou přípravu obědu nebo večeře. Je to poměrně jednoduché, do

Zapečené provensálské cukety
Masopustní vdolky

500 g přirozeně bezlepkové směsi Jizerka 42 g čerstvého droždí 350 ml teplého mléka 1...

Masopustní vdolky