20170222_hraskovy_krem

Hráškový krém

pro 2 osoby:

1 ks pórku (světlá část)

1 stroužek česneku

500 g mraženého hrášku

500 ml zeleninového vývaru

210 g smetany

sůl, pepř

2 lžíce oleje

Čerstvá petrželka, vařený hrášek, bazalkové pesto – na ozdobu

Ve vyšším hrnci na oleji orestujete nakrájený pórek, česnek, přidejte mražený hrášek, sůl a pepř. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut. Vyjměte část uvařených hrášků a nechte stranou na ozdobu. Polévku přes cedník propasírujte. Přidejte smetanu a ještě pár minut provařte. Dochuťte solí. Na závěr do polévky přidejte bazalkové pesto, vařený hrášek a nasekanou petrželku.

Bezlepková třešňová bublanina

Pokud máme na zahradě nebo z obchodu právě zralé třešně, můžeme udělat na neděli bezlepkovou bublaninu.

Bezlepková třešňová bublanina
Předvánoční pečení s Klárou

Občanské sdružení Klára pomáhá ve spolupráci s Klubem ceilakie Brno opět pořádají kurz bezlepkového pečení. Jelikož je před Vá

Předvánoční pečení s Klárou
Staročeský trdelník

V předvánočním čase se na náměstích velkých i malých měst rozsvítily nazdobené stromy, otevřely se stánky...

Staročeský trdelník