20170225_masopustni_vdolky

Masopustní vdolky

500 g přirozeně bezlepkové směsi Jizerka

42 g čerstvého droždí

350 ml teplého mléka

1 vejce

60 g másla

1 lžíce krupicového cukru

špetka soli

olej na smažení

na ozdobu:

švestková povidla

kysaná smetana

Do hrnku nalijte část mléka, nalámejte do něj droždí, přidejte cukr a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

Do mísy vsypte mouku, sůl, přidejte vejce, máslo, zbytek mléka a připravený kvásek. Zadělejte těsto, mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou, nechte kynout na teplém místě aspoň 1 hodinu. Po vykynutí těsto na vále s trochou mouky zpracujte, tvořte bochánky, nechte je chvíli odpočinout, s pomocí válečku udělejte z bochánků placičky vysoké asi 2 cm. Každý vdolek uprostřed zmáčkněte a mírně roztáhněte do stran.

Smažte z obou stran.

Vdolky servírujte se švestkovými povidly a kysanou smetanou.

Bezlepková bábovka s jablky a ořechy

Bezlepkových bábovek a jejich příprav je samozřejmě celá řada. Zkuste ale vyzkoušet jednu s jablky a ořechy.

Bezlepková bábovka s jablky a ořechy
Tip na rychlou bezlepkovou svačinu pro školáka

S bezlepkovým stravování v zaměstnání je většinou trochu potíž, natož pak, když musíme zajistit stravování pro školáka. Někdy u

Tip na rychlou bezlepkovou svačinu pro školáka
Müsli tyčinky

8-12 ks 2 hrnky pohankových vloček 1 hrnek ořechů a semínek (mandle, strouhaný sušený kokos,...

Müsli tyčinky