Hovězí roláda plněná slaninou

Pro 5 osob:

1 hovězí roláda plněná slaninou

3 lžíce rostlinného oleje

voda na podlévání

doporučená příloha:

pečené brambory

V pánvi rozpalte olej, roládu na středním ohni opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Troubu rozehřejte na 160 °C a opečenou roládu i s výpekem vložte do pečící nádoby. Přikryjte poklicí, nebo alobalem a pečte cca 2 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou. Následně odkryjte a za občasného přelévání výpekem dopečte dozlatova. Z ještě teplé rolády odstraňte provázek.

Staročeský trdelník

V předvánočním čase se na náměstích velkých i malých měst rozsvítily nazdobené stromy, otevřely se stánky...

Staročeský trdelník
Čokoládové sušenky bez lepku

Pokud byste chtěli třeba Vašemu školákovi dopřát nějakou tu odměnu pro zpříjemnění začátku školního roku,...

Čokoládové sušenky bez lepku