20170316_tatarak

Hovězí tatarák

na 2 porce:

300 g mletého hovězího (mladý býček)

1 cibule

sůl, pepř, mletý kmín, mletá sladká paprika

hořčice

kečup

2x žloutek odkaz

topinky – toustový chléb Vitacelia

česnek

na dochucení: tabasco, worcesterová omáčka

Cibuli očistěte a nesekejte najemno. Toustový chléb opečte v toustovači. Z masa vytvarujte bochánek a pomocí namočené lžíce do studené vody vytvarujte do středu důlek, do kterého vložíte syrový žloutek. Okolo bochánku rozdělte ostatní ingredience.

Každý stolovník si umíchá tataráček podle své chuti.

Servírujte s topinkami a česnekem!

Broskvový bezlepkový koláč

Ještě je na trhu plno zralých broskví, takže je můžeme použít, povařit a upéci si broskvový bezlepkový koláč. Recept je odměře

Broskvový bezlepkový koláč