20170316_tatarak

Hovězí tatarák

na 2 porce:

300 g mletého hovězího (mladý býček)

1 cibule

sůl, pepř, mletý kmín, mletá sladká paprika

hořčice

kečup

2x žloutek odkaz

topinky – toustový chléb Vitacelia

česnek

na dochucení: tabasco, worcesterová omáčka

Cibuli očistěte a nesekejte najemno. Toustový chléb opečte v toustovači. Z masa vytvarujte bochánek a pomocí namočené lžíce do studené vody vytvarujte do středu důlek, do kterého vložíte syrový žloutek. Okolo bochánku rozdělte ostatní ingredience.

Každý stolovník si umíchá tataráček podle své chuti.

Servírujte s topinkami a česnekem!

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché

Sice letos houby skoro nerostly, ale třeba máte někde sušené nebo se dají případně použít i žampiony. Můžete vyzkoušet kulajdu

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché
Upečte si bezlepkový perník s jablky

Jednoduchý, časově nenáročný a hlavně chutný zákusek. To je případ i bezlepkového perníku s jablky. Co k odpolední kávě, tak vy

Upečte si bezlepkový perník s jablky