20170328_zampiony_niva

Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby:

8 žampionů

1 jarní cibulka

100 g Nivy

100 g anglické slaniny

3 lžíce oleje

½ lžičky drceného kmínu

pepř, (sůl)

Žampiony oloupejte, odstraňte nohu a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a žampiony krátce opečte z obou stran. Potom je přendejte do zapékací misky.

Do stejné pánve, kde se opékaly žampiony, vložte nakrájenou slaninu. Opečte ji dozlatova, přidejte nakrájenou jarní cibulku a potom i nakrájené nožičky žampionů. Pokračujte ve smažení ještě pár minut. Dochuťte pepřem a drceným kmínem. Vypněte ohřev.

Nakrájejte, nebo nastrouhejte nivu a přidejte ji do směsi. Důkladně promíchejte a směsí naplňte žampionové hlavičky. Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C na 5 minut a zapečte.

Cizrna na paprice

pro 4 osoby: 1 cibule 2 x konzerva cizrny 2 lžíce oleje 1 lžíce sladké...

Cizrna na paprice
Jahodový bezlepkový dort

Sice už není sezóna jahod, ale i na podzimní podvečer se hodí dobrý lehký dort. A jahody si můžeme obstarat i někde teď čerstvé

Jahodový bezlepkový dort
Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo,...

Staroanglické dušené hovězí