20170328_zampiony_niva

Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby:

8 žampionů

1 jarní cibulka

100 g Nivy

100 g anglické slaniny

3 lžíce oleje

½ lžičky drceného kmínu

pepř, (sůl)

Žampiony oloupejte, odstraňte nohu a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a žampiony krátce opečte z obou stran. Potom je přendejte do zapékací misky.

Do stejné pánve, kde se opékaly žampiony, vložte nakrájenou slaninu. Opečte ji dozlatova, přidejte nakrájenou jarní cibulku a potom i nakrájené nožičky žampionů. Pokračujte ve smažení ještě pár minut. Dochuťte pepřem a drceným kmínem. Vypněte ohřev.

Nakrájejte, nebo nastrouhejte nivu a přidejte ji do směsi. Důkladně promíchejte a směsí naplňte žampionové hlavičky. Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C na 5 minut a zapečte.

Jehněčí maso k Velikonocům patří

Křehké jehněčí maso k Velikonocům patří. Když je správně připraveno, tak u svátečního stolu nabízí jedlíkům...

Jehněčí maso k Velikonocům patří
Tvarohový koláč k Svátku sousedů

Víte, že na dnešek připadá Svátek sousedů? Ne? Tak zkuste připravit náš rychlý tvarohový dort,...

Tvarohový koláč k Svátku sousedů
Chutná dýňová polévka

Co je lepšího, než přirozeně bezlepková strava. Uvařit dobrou polévku se určitě vyplatí. Vyzkoušejte dýňovou.

Chutná dýňová polévka