20170428_pecene_kure_cesnek_cibule

Tradiční a voňavé: Kuře pečené na česneku a cibuli

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 3 cibule
  • 2 hlavy česneku
  • 2 dcl kuřecího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • 1 kg brambor

Kuřecí čtvrtky očistěte, osolte. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na čtvrtky, česnek na plátky. V pekáči na sporáku rozehřejte 2 lžíce oleje, kuře na něm zprudka orestujte dozlatova. Přidejte cibuli a na závěr česnek (aby nezhořkl). Podlijte vývarem, pekáč zakryjte, pečte v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut. Potom odkryjte, za občasného podlévání výpekem pečte dalších 30 minut dozlatova. Výpek z kuřete dochuťte solí, pepřem, přidejte máslo pro zjemnění.

Brambory omyjte i se slupkou, nakrájejte na čtvrtky. Plech vyložte pečícím papírem, brambory na něj vyskládejte, osolte je a opepřete, potřete olejem. Pečte společně s kuřetem asi 30 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na...

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš