Španělská paella

Výlet do Španělska začíná ve vaší kuchyni. Udělejte si vynikající paellu!

Španělsko není zrovna za rohem, takže pokud se tam chcete podívat, budete si nejspíš muset počkat na dovolenou. Ale jestliže se vám čekat opravdu vůbec nechce, tak si udělejte kousek Španělska doma. Ve vlastní kuchyni. Tentokrát si totiž společně uvaříme vynikající paellu, tradiční to pokrm Španělů.

Na přípravu paelly pro dvě osoby budete potřebovat:
1 šálek rýže arborio
krevety
1 kuřecí prso (bez kosti, Vodňanské kuře)
500 ml drůbežího vývaru
1 červenou papriku
konzervu loupaných rajčat
1 cibuli
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
špetku šafránu
1 lžičku sladké papriky
sůl, pepř
olivový olej
limetku
čerstvou petržel

Abychom byli skutečně jako ve Španělsku, tak budeme na přípravu paelly potřebovat větší pánev. Na ní si nechte rozehřát olivový olej. Orestujte na něm nadrobno nakrájený česnek s cibulí, pak postupně přidejte na tenké plátky nakrájené kuřecí prso, čerstvou papriku, sladkou papriku, tymián a dál restujte. Nakonec přidejte loupaná rajčata. Celou směs promíchejte a přisypte nepropláchnutou rýži. Pak přidejte šafrán, zalijte vývarem a promíchejte. Směs vařte asi 30 minut za občasného míchání, v případě potřeby podlévejte vodou. Na posledních 5 minut přidejte ke směsi loupané krevety. Dochuťte solí a pepřem. Ve chvíli, kdy je rýže měkká a voda odpařená, máte hotovo.
Servírujte s nasekanou petrželí a zakápněte limetkovou šťávou podle vlastní chuti.

Cizrna na paprice

pro 4 osoby: 1 cibule 2 x konzerva cizrny 2 lžíce oleje 1 lžíce sladké...

Cizrna na paprice