Trocha Asie v kuchyni: pomerančové kuře

Zalíbily se nám netradiční recepty a výlety za exotikou. Tedy alespoň výlety gastronomické. A tak jsme pro vás přichystali recept na pomerančové kuře s rýžovými nudlemi. Je to dobrota! A sojové omáčky Tamari se bát nemusíte – je v pohodě k dostání v bezlepkové variantě.

Co budeme na přípravu potřebovat? Na dvě porce si připravte:

2 kuřecí prsa
1 vejce
šťáva ze 2 pomerančů + 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry (z bio pomeranče)
slunečnicový olej na smažení
1 lžíce sezamového oleje
4 lžíce sójové omáčky Tamari
2 lžíce mouky
2 lžíce škrobové moučky
1 lžička najemno nakrájeného zázvoru
1 česnek nakrájený nadrobno
1-2 chilli papričky najemno nakrájené
3 lžíce třtinového cukru
1 dcl vody
sůl, pepř
Jako přílohu si k pomerančovému kuřeti připravíme rýžové nudle či rýži. Nudlí budeme potřebovat 150 gramů.

Kuřecí maso si nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce rýžové mouky a 1 lžíci škrobové moučky, obalte, přidejte vejce a 1 lžíci sezamového oleje. Směs promíchejte.
Maso zprudka smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Spojené maso postupně oddělujte od sebe. Po opečení vyjměte maso na papírový ubrousek.
Na další pánvi velmi krátce osmažte na 2 lžících oleje lžičku zázvoru, česnek, kůru z pomeranče a s tím i  1-2 sušené chilli papričky. Přidejte vymačkanou šťávu z pomerančů i s dužinou. K tomu doplňte 1 dcl vody promíchané s 1 lžící škrobové moučky, poté přidejte 4 lžíce sójové omáčky a nakonec 3 lžíce třtinového cukru. Tuto směs nechte projít varem, čímž zhoustne. Do směsi přidejte připravené maso a obalte ho v omáčce. Dochuťte solí a pepřem.
Jako příloha se skvěle hodí rýžové nudle. Ty ponořte na 8-10 minut do vroucí vody – dokud nezměknou. Poté sceďte a nechte okapat. Pokud nudle nemáte, můžete použít i rýži.

Dobrou chuť!

Jak na bezlepkový medovník

Pokud se zajdeme zahřát do kavárny ve městě nebo na horách sundáme lyže a objednáme si kávu, nezřídka nás lákají i na medovník.

Jak na bezlepkový medovník
Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo,...

Staroanglické dušené hovězí
Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty
Bezlepkové alternativy: Maniok

Máte-li chuť experimentovat a obohatit svůj jídelníček, můžete vyzkoušet přirozeně bezlepkový maniok. Jedná se o keř, který dor

Bezlepkové alternativy: Maniok