2Bezlepkový koláč s lesními plody

Letní dobrota: bleskový koláč s lesními plody

Léto je už ve svojí druhé půlce, ale pořád je dost ovoce, které je potřeba využít. A tak jmse si řekli, že si uděláme superdobrý bleskový koláč z lesních plodů – ostružin, malin, borůvek…co vás prostě napadne 🙂 Pojďme bez okolků na to!

Co budete potřebovat?

1 hrnek pohankové mouky,
1 hrnek rýžové mouky,
½ hrnku kokosovéhu cukru (je zdravější variantou klasického cukru díky nízkému glykemickému indexu),
1 kostka másla,
1 kypřící prášek bezfosfátový, bez lepku,
1 hrnek mléka,
2 vejce.

Na tvarohovou směs do náplně si připravte:

2x Farmářské tvarohy,
1 vejce,
½ lžičky vanilkové esence.

Jako ovocnou náplň budete potřebovat asi 300 gramů ovoce – ostružin, malin, borůvek. Prostě dle vaší chuti.

Troubu si předehřejte na 170°C. Na drobenku v misce promněte mezi prsty 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru a 3 lžíce pohankové mouky. Drobenku dejte zatím stranou. Do větší mísy si nasypte zbytek pohankové i rýžové mouky a promíchejte je s kypřícím práškem. Přidejte zbytek cukru, změklé máslo, vejce, mléko a vypracujte (nejlépe pomocí šlehače) těsto.

To pak vložte do kulaté vymazané formy o průměru 27 centimetrů. Na těsto rozložte tvarohovou směs a na ni ovoce. Na závěr posypte drobenkou a dejte péct na 30 až 40 minut. Nechte vychladnout a podávejte s láskou 🙂

Bezlepkové těstoviny

Těstoviny jsou tradiční součástí stravy a ani celiak se jich vzdávat nemusí. V dnešní době se...

Bezlepkové těstoviny
Snídaňové muffiny

Zažeňte odpolední nudu a připravte si na zítřek lahodné snídaňové muffiny. Jsou slané, hravé a...

Snídaňové muffiny