2Bezlepkový koláč s lesními plody

Letní dobrota: bleskový koláč s lesními plody

Léto je už ve svojí druhé půlce, ale pořád je dost ovoce, které je potřeba využít. A tak jmse si řekli, že si uděláme superdobrý bleskový koláč z lesních plodů – ostružin, malin, borůvek…co vás prostě napadne 🙂 Pojďme bez okolků na to!

Co budete potřebovat?

1 hrnek pohankové mouky,
1 hrnek rýžové mouky,
½ hrnku kokosovéhu cukru (je zdravější variantou klasického cukru díky nízkému glykemickému indexu),
1 kostka másla,
1 kypřící prášek bezfosfátový, bez lepku,
1 hrnek mléka,
2 vejce.

Na tvarohovou směs do náplně si připravte:

2x Farmářské tvarohy,
1 vejce,
½ lžičky vanilkové esence.

Jako ovocnou náplň budete potřebovat asi 300 gramů ovoce – ostružin, malin, borůvek. Prostě dle vaší chuti.

Troubu si předehřejte na 170°C. Na drobenku v misce promněte mezi prsty 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru a 3 lžíce pohankové mouky. Drobenku dejte zatím stranou. Do větší mísy si nasypte zbytek pohankové i rýžové mouky a promíchejte je s kypřícím práškem. Přidejte zbytek cukru, změklé máslo, vejce, mléko a vypracujte (nejlépe pomocí šlehače) těsto.

To pak vložte do kulaté vymazané formy o průměru 27 centimetrů. Na těsto rozložte tvarohovou směs a na ni ovoce. Na závěr posypte drobenkou a dejte péct na 30 až 40 minut. Nechte vychladnout a podávejte s láskou 🙂

Smoothie – zdraví ve sklenici

Mnozí z nás v poslední době nadobro propadli kouzlu mixovaných nápojů z čerstvého ovoce a zeleniny, kterým se...

Smoothie – zdraví ve sklenici
Ostružinový bezlepkový koláč

Léto pomalu končí, ale ostružiny ještě v lese a mezích najdeme, pokud ne, tak určitě budou někde v obchodě. Tak proč si nedat o

Ostružinový bezlepkový koláč
Bezlepkové alternativy: Maniok

Máte-li chuť experimentovat a obohatit svůj jídelníček, můžete vyzkoušet přirozeně bezlepkový maniok. Jedná se o keř, který dor

Bezlepkové alternativy: Maniok
Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky