Květáková pizza

Bezlepková pizza? Zkuste si ji připravit z květáku!

Nevíme jak vy, ale my pizzu milujeme. A tahle bezlepková varianta je super v tom, že jejím základem je košťálová zelenina: květák. Tak ji s námi pojďte vyzkoušet. Zaručeně touhle pochoutkou svoje spoluhodovníky překvapíte.

Co budete potřebovat? Na těsto si připravte:
– 1 střední květák (cca 750 g)
– 100 g mletých mandlí
– 2 česká vejce
– lžičku sušeného oregána
– lžičku sušené bazalky
– lžičku soli
– ½ lžičky pepře
No a jako oblohu budete potřebovat:
– 4 lžíce rajčatové omáčky
– 4 menší rajčata
– 130 g mozzarelly
– hrst čerstvé bazalky
– sůl a pepř na dochucení
Od vynikající pizzy vás pak bude dělit už jen šest supersnadných kroků:

  1. Květák nakrájejte na malé kousky a rozmixujte nadrobno. Předehřejte troubu na 190 stupňů a vyložte plech pečicím papírem. Rozmixovaný květák vsypte na plech, rozprostřete a dejte do trouby.
  2. Vsypte květák do utěrky a nechte vychladnout. Poté skrz utěrku květák dostatečně vyždímejte.
  3. Do mísy dejte květák, vejce, mleté mandle, sušenou bazalku a oregáno, osolte a opepřete a vypracujte těsto.
  4. Plech vyložte nový pečícím papírem, které lehce na přetřete olejem, aby se pizza k němu nechytla, a vypracujte z těsta placku. Dejte na 10 minut do trouby, dokud nezhnědne.
  5. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky. Rozvrstvěte rovnoměrně na pizzu. Posypte nadrobno nakrájenou bazalkou a dejte na 15 minut zapéct.

Hotovou pizzu můžete dozdobit lístky čerstvé bazalky. Tak dobrou chuť! 🙂

 

Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty
Upečte si bezlepkový perník s jablky

Jednoduchý, časově nenáročný a hlavně chutný zákusek. To je případ i bezlepkového perníku s jablky. Co k odpolední kávě, tak vy

Upečte si bezlepkový perník s jablky