Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Den arašídových oříšků? Oslavte ho čokoládovými řezy s arašídovým máslem!

Na 13. září případá Den arašídových oříšků. Jak ho nejlépe oslavit? Zkuste čokoládové řezy s arašídovým máslem – vynikající a bez lepku! Navíc je příprava úplně jednoduchá.

Co budete potřebovat?
Na základ:
200 g bezlepkových sušenek Digestive
70 g másla, rozpuštěného
120 g arašídového másla
Na polevu:
200 g hořké čokolády
60 g arašídového másla, rozpuštěného

Pracovní postup je následující:

  1. Sušenky rozmixujte, přidejte rozpuštěné máslo a arašídové máslo. Mixujte dohladka.
  2. Lehce potřete olejem hlubší plech a vyložte jej papírem na pečení.
  3. Po celém plechu rovnoměrně rozprostřete sušenkový základ.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rozehřejte si arašídové máslo.
  5. Čokoládou rovnoměrně potřete základ. Lžící pak nerovnoměrně přidávejte rozpuštěné arašídové máslo. Druhým koncem lžíce lehce míchejte krouživými pohyby čokoládu a arašídové máslo.
  6. Dejte na 2 hodiny do lednice zatuhnout, poté nakrájejte na řezy.

 

Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si al

Jak na bezlepkové halušky