Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Den arašídových oříšků? Oslavte ho čokoládovými řezy s arašídovým máslem!

Na 13. září případá Den arašídových oříšků. Jak ho nejlépe oslavit? Zkuste čokoládové řezy s arašídovým máslem – vynikající a bez lepku! Navíc je příprava úplně jednoduchá.

Co budete potřebovat?
Na základ:
200 g bezlepkových sušenek Digestive
70 g másla, rozpuštěného
120 g arašídového másla
Na polevu:
200 g hořké čokolády
60 g arašídového másla, rozpuštěného

Pracovní postup je následující:

  1. Sušenky rozmixujte, přidejte rozpuštěné máslo a arašídové máslo. Mixujte dohladka.
  2. Lehce potřete olejem hlubší plech a vyložte jej papírem na pečení.
  3. Po celém plechu rovnoměrně rozprostřete sušenkový základ.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rozehřejte si arašídové máslo.
  5. Čokoládou rovnoměrně potřete základ. Lžící pak nerovnoměrně přidávejte rozpuštěné arašídové máslo. Druhým koncem lžíce lehce míchejte krouživými pohyby čokoládu a arašídové máslo.
  6. Dejte na 2 hodiny do lednice zatuhnout, poté nakrájejte na řezy.

 

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché

Sice letos houby skoro nerostly, ale třeba máte někde sušené nebo se dají případně použít i žampiony. Můžete vyzkoušet kulajdu

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché