Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Den arašídových oříšků? Oslavte ho čokoládovými řezy s arašídovým máslem!

Na 13. září případá Den arašídových oříšků. Jak ho nejlépe oslavit? Zkuste čokoládové řezy s arašídovým máslem – vynikající a bez lepku! Navíc je příprava úplně jednoduchá.

Co budete potřebovat?
Na základ:
200 g bezlepkových sušenek Digestive
70 g másla, rozpuštěného
120 g arašídového másla
Na polevu:
200 g hořké čokolády
60 g arašídového másla, rozpuštěného

Pracovní postup je následující:

  1. Sušenky rozmixujte, přidejte rozpuštěné máslo a arašídové máslo. Mixujte dohladka.
  2. Lehce potřete olejem hlubší plech a vyložte jej papírem na pečení.
  3. Po celém plechu rovnoměrně rozprostřete sušenkový základ.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rozehřejte si arašídové máslo.
  5. Čokoládou rovnoměrně potřete základ. Lžící pak nerovnoměrně přidávejte rozpuštěné arašídové máslo. Druhým koncem lžíce lehce míchejte krouživými pohyby čokoládu a arašídové máslo.
  6. Dejte na 2 hodiny do lednice zatuhnout, poté nakrájejte na řezy.

 

Staročeský trdelník

V předvánočním čase se na náměstích velkých i malých měst rozsvítily nazdobené stromy, otevřely se stánky...

Staročeský trdelník
Chutná dýňová polévka

Co je lepšího, než přirozeně bezlepková strava. Uvařit dobrou polévku se určitě vyplatí. Vyzkoušejte dýňovou.

Chutná dýňová polévka
Jak rychle na bezlepkové lívance

Někdy potřebujeme rychle něco teplého do žaludku, jednou z možností jsou lívance, pochopitelně bezlepkové. Je to vcelku jednodu

Jak rychle na bezlepkové lívance