Dopřejte si změnu v kuchyni a pojďte sis snámi připravit exotickou svačinku v podobě rýžových závitků s krevetami v kokosu a s mangovým dipem. Výhoda? Tahle dobrota je samozřejmě bez lepku a navíc výrazně ušetříte za letenku do jihovýchodní Asie. Příprava totiž není nijak složitá.
Co budete potřebovat?
Na obalované krevety si připravte:
vejce
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
2 lžíce mletých mandlí
8 lžic mletého kokosu
dvě hrsti předvařených krevet
Na mangový dip budete potřebovat:
150 g bílého jogurtu Klasik
polovinu zralého manga
1 a ½ lžičky medu
lžíce omáčky sriracha
¼ lžičky soli
1 lžíci citronové šťávy
Na samotné závitky si přichystejte:
7 menších rýžových papírů
½ hrnku čerstvého koriandru
polovinu zralého manga
A jak na to? Pracovní postup není nic složitého!
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. V menší misce rozmíchejte vejce, sůl a pepř. V další misce smíchejte mletý kokos a mandle. Každou krevetu nejprve dejte do vejce a poté obalte v kokosové směsi a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
2. Obalené krevety dejte do trouby a pečte dozlatova, cca 15 minut.
3. Mezitím si připravte dip. Smíchejte jogurt, med, srirachu, sůl, citronovou šťávu a přidejte na kousky nakrájenou polovinu manga a rozmixujte tyčovým mixérem.
4. Do misky s vodou vložte na pár vteřin rýžový papír, nechte okapat a položte na prkénko. Doprostřed dejte na proužky nakrájené mango, na ně navrstvěte obalené krevety a lístečky koriandru a závitek zabalte (viz video).
5. Rýžové závitky podávejte s dipem.
Nevíte si rady s balením závitků? To vůbec nevadí! Podívejte se na videonávod na facebookovém profilu Bezlepek!