Mrkvová polévka

Zahřeje a potěší chuťové pohárky. Udělejte si mrkvovou polévku!

Je jemná, skvěle chutná, zasytí a perfektně se hodí pro celiaky. Řeč je o mrkvové polévce, kterou si s námi můžete připravit.

Co budete potřebovat za ingredience? Tady jsou:
– 2 lžíce olivového oleje
– středně velká cibule
– 2 stroužky česneku
– kousek čerstvého zázvoru
– 3 střoužky kůry a šťáva z pomeranče
– lžička soli
– lžičku kurkumy
– špetka pepře
– 500 g mrkve
– litr zeleninového vývaru
A na dozdobení a zjemnění polévky si přichystáte:
16% kysanou smetanu
– lískové oříšky
– čerstvý tymián

Pracovní postup je jednoduchý a zvládne ho i kuchtík-začátečník.
1.    Troubu předehřejte na 150 stupňů. Středně velký, hlubší pekáček vymažte olivovým olejem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, pomerančovou kůru, sůl a pepř, kurkumu a oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev.
2.    Promíchejte a dejte na 20 minut do trouby, dokud mrkev nezměkne. Občas během pečení znovu promíchejte.
3.    Do většího hrnce vsypte směs a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte zhruba 20 minut.
4.    Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka. Dochuťte podle potřeby.
5.    Podávejte s nasucho opraženými oříšky a snítkou tymiánu. Abyste zjemnili chuť polévky, přidejte zakysanou smetanu.

Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku

Což takhle čokoládové brownies? Navíc s kaštanovou příchutí. Kaštanové pyré je sice spíše domovem maďarské nebo francouzské kuc

Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku
Jahodový bezlepkový dort

Sice už není sezóna jahod, ale i na podzimní podvečer se hodí dobrý lehký dort. A jahody si můžeme obstarat i někde teď čerstvé

Jahodový bezlepkový dort
Balzamikové kuře se salátem

Dnes máme chuť na kuřecí. Ale chce to něco originálního… Tak vyzkoušíme balzamikové kuře se...

Balzamikové kuře se salátem