Dvoubarevný pudink

Pátek třináctého? Žádné strachy! Oslavte Světový den vajec dvoubarevným pudinkem

Věděli jste, že na dnešek – pátek třináctého – připadá Světový den vajec? Pokud máte den blbec, tak nesmutněte! Máme pro vás jednoduchý sladký recept, který doslova pohladí na duši. A pokud nejste pověrčiví a dnešní den je pro vás jako každý jiný, ozvláštněte si jej touhle snadnou pochoutkou z mléka a vajec. Vraťte se s námi do dětských let…samozřejmě bez lepku 🙂

Ingredience

Na vanilkový pudink:
65 g cukru
30 g kukuřičného škrobu
2 g soli
1 české vejce velikosti L
640 ml plnotučného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu

Na čokoládový pudink:
100 g cukru
40 g kakaového prášku
30 g kukuřičného škrobu
2 g soli
1 české vejce velikosti L
640 ml plnotučného mléko
1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Nejprve si připravte vanilkový pudink. Smíchejte cukr, škrob a sůl. Ve vedlejší míse rozkvedlejte vejce a 140 ml mléka a přimíchejte cukrovou směs. Zbytek mléka dejte do kastrolu a za stálého míchání přiveďte k varu.
  2. Kastrol sundejte z plotýnky a pozvolna přimíchejte mléko s cukrem a škrobem.
  3. Povařte zhruba 3 minuty, dokud nezhoustne, a sundejte z plotýnky. Přimíchejte vanilku.
  4. Pro přípravu čokoládového pudinku smíchejte cukr, kakao, škrob a sůl. Ve vedlejší míse rozkvedlejte vejce a 140 ml mléka. Přimíchejte cukrovou směs. Zbytek mléka dejte do menšího hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu.
  5. Hrnec sundejte z plotýnky a pozvolna přimíchejte mléko s cukrem, kakaem a škrobem.

Povařte cca 3 minuty, dokud nezhoustne. Sundejte z plotýnky a přimíchejte vanilku a spolu s vanilkovým pudinkem vlijte v libovolné kombinaci do misek. Ozdobte například drcenými lískovými oříšky.