Pečené lilky s paprikou

Vzpomínka na hřejivé léto: pečené lilky s paprikou

Léto je to tam, ale možná se na nás slunce ještě usměje o víkendu během tzv. tereziánského babího léta. Atmosféru léta vám můžou zpříjemnit třeba pečené lilky s paprikou. Jak na ně?

Co budete potřebovat za ingredience?
– 2 středně velké lilky,
– 3 lžíce olivového oleje,
– 1 menší červená cibule,
– 2 stroužky česneku,
– 400 g baby sladkých paprik,
– lžička mletého římského pepře,
– ½ lžičky mleté skořice,
– 200 g krájených rajčat,
– dvě hrsti nasekaného koriandru,
– 100 g Balkánského sýru,
– sůl a pepř.

Příprava tohoto jídla je poměrně snadná a rychlá.

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Lilky podélně rozpulte i se stopkou. Jejich dužinu nařezejte na mřížky a pokapejte olivovým olejem. Dejte péct do trouby na 15 minut.
  2. Mezitím na zbylém olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek. Přidejte na proužky nakrájené papriky a orestujte. Okořeňte, dochuťte solí a pepřem a na mírném plameni zhruba 15 minut povařte.
  3. Dužinu lilků vydlabejte lžící tak, aby vám vznikla lodička o stěně cca 0,5 cm, a nasekejte nadrobno. Přidejte k paprikám a promíchejte. Na závěr přidejte hrst koriandru. Směsí naplňte připravené lilky a dejte 5 minut zapéct.
  4. Na hotové plněné lilky rozdrobte sýr a ozdobte koriandrem.
Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty