Pečené lilky s paprikou

Vzpomínka na hřejivé léto: pečené lilky s paprikou

Léto je to tam, ale možná se na nás slunce ještě usměje o víkendu během tzv. tereziánského babího léta. Atmosféru léta vám můžou zpříjemnit třeba pečené lilky s paprikou. Jak na ně?

Co budete potřebovat za ingredience?
– 2 středně velké lilky,
– 3 lžíce olivového oleje,
– 1 menší červená cibule,
– 2 stroužky česneku,
– 400 g baby sladkých paprik,
– lžička mletého římského pepře,
– ½ lžičky mleté skořice,
– 200 g krájených rajčat,
– dvě hrsti nasekaného koriandru,
– 100 g Balkánského sýru,
– sůl a pepř.

Příprava tohoto jídla je poměrně snadná a rychlá.

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Lilky podélně rozpulte i se stopkou. Jejich dužinu nařezejte na mřížky a pokapejte olivovým olejem. Dejte péct do trouby na 15 minut.
  2. Mezitím na zbylém olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek. Přidejte na proužky nakrájené papriky a orestujte. Okořeňte, dochuťte solí a pepřem a na mírném plameni zhruba 15 minut povařte.
  3. Dužinu lilků vydlabejte lžící tak, aby vám vznikla lodička o stěně cca 0,5 cm, a nasekejte nadrobno. Přidejte k paprikám a promíchejte. Na závěr přidejte hrst koriandru. Směsí naplňte připravené lilky a dejte 5 minut zapéct.
  4. Na hotové plněné lilky rozdrobte sýr a ozdobte koriandrem.
Pohankové palačinky

těsto na 5- 6 ks palačinek: 1 hrnek plnotučného mléka špetka soli 1 vejce ½...

Pohankové palačinky
Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Pohanková kaše

pro 2 osoby: 1 šálek loupané pohanky (100 g) 1,5 šálku mléka špetka soli 1...

Pohanková kaše