Dýňovo houbové placky s dipem

Zahřejte se dýňovo houbovými plackami s dipem

Šedá obloha zaoknem? Tak pusťte barvy do kuchyně a udělejte si hřejivé dýňové placky s houbami. Ideální podzimní pochoutka vám zpříjemní víkend.

Ingredience:
1 špagetová dýně
hrst žampionů
30 g baby špenátu
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
¼ lžičky bezlepkového kypřícího prášku
2 česká vejce velikosti M
lžička kokosového oleje
1/4 hrnku bezlepkové mouky
sůl a pepř
5 lžiček majonézy
2 lžičky mléka
lžička chilli omáčky (sriracha)
lžička jablečného octa

Postup:
1.    Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni rozpulte trochu pokapejte olivovým olejem a pečte ji asi 45 minut, dokud nezměkne.
2.    Na kokosovém oleji osmahněte oloupané a nakrájené žampiony, přidejte špenát a restujte 5 minut.
3.    Dýni nechte vychladnout a vidličkou naškrábejte „špagety“. Přes plátýnko z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
4.    Ve větší míse smíchejte dýni a žampiony se špenátem. Přidejte parmazán, česnek, kypřícího prášku, vejce, mouku a pořádně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
5.    Z těsta připravte placičky, které smažte na olivovém.
6.    Z majonézy, mléka, pálivé omáčky a octa si připravte dip, který podávejte k plackám.

 

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky
Jehněčí maso k Velikonocům patří

Křehké jehněčí maso k Velikonocům patří. Když je správně připraveno, tak u svátečního stolu nabízí jedlíkům...

Jehněčí maso k Velikonocům patří
Brambory Hasselback

Vařené, pečené, šťouchané, smažené, grilované, vyšlehané na kaši nebo plněné libovolnou nádivkou, naslano, nasladko a...

Brambory Hasselback