Dýňovo houbové placky s dipem

Zahřejte se dýňovo houbovými plackami s dipem

Šedá obloha zaoknem? Tak pusťte barvy do kuchyně a udělejte si hřejivé dýňové placky s houbami. Ideální podzimní pochoutka vám zpříjemní víkend.

Ingredience:
1 špagetová dýně
hrst žampionů
30 g baby špenátu
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
¼ lžičky bezlepkového kypřícího prášku
2 česká vejce velikosti M
lžička kokosového oleje
1/4 hrnku bezlepkové mouky
sůl a pepř
5 lžiček majonézy
2 lžičky mléka
lžička chilli omáčky (sriracha)
lžička jablečného octa

Postup:
1.    Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni rozpulte trochu pokapejte olivovým olejem a pečte ji asi 45 minut, dokud nezměkne.
2.    Na kokosovém oleji osmahněte oloupané a nakrájené žampiony, přidejte špenát a restujte 5 minut.
3.    Dýni nechte vychladnout a vidličkou naškrábejte „špagety“. Přes plátýnko z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
4.    Ve větší míse smíchejte dýni a žampiony se špenátem. Přidejte parmazán, česnek, kypřícího prášku, vejce, mouku a pořádně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
5.    Z těsta připravte placičky, které smažte na olivovém.
6.    Z majonézy, mléka, pálivé omáčky a octa si připravte dip, který podávejte k plackám.

 

Výborný jahodový bezlepkový zákusek

Znovu nastává čas jahod, a kdo by odolal zakousnout něco sladkého s jahodami. Zkuste zákusek s lehkým krémem.

Výborný jahodový bezlepkový zákusek
Staročeský trdelník

V předvánočním čase se na náměstích velkých i malých měst rozsvítily nazdobené stromy, otevřely se stánky...

Staročeský trdelník
Strouhaný tvarohový koláč bez lepku

I v týdnu si můžeme dopřát nějaký ten koláč ke kávě nebo odpolední svačině. Co takhle zkusit bezlepkový strouhaný tvarohový kol

Strouhaný tvarohový koláč bez lepku