Dýňové chilli con carne

Dýňové chilli con carne

S dýněmi letos ještě rozhodně nekončíme! Dnes si uděláme dýňové chilli con carne (neboli chilli s masem).

Ingredience:
– malá dýně hokkaido,
– 2 lžíce řepkového oleje,
– cibule,
– 2 chilli papričky,
– 4 stroužky česneku,
– 2 lžíce mletého chilli,
– 500 g mletého hovězího masa,
– 400 g červených fazolí v plechovce,
– 3 lžičky soli,
– lžička pepře,
– 400 g krájených rajčat v plechovce,
– 6 kukuřičných tortill.

Postup:
1.    Oloupejte dýni, zbavte ji semínek a nakrájejte na zhruba centimetrové kousky.
2.    Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidejte nakrájené chilli papričky a přidejte koření. Přidejte dýni a podlijte 2 dcl vody.
3.    Když se voda odpaří, přidejte maso, osolte a opepřete a vařte zhruba 10 minut.
4.    Přidejte rajčata v plechovce a fazole a vařte dalších 10 minut.
5.    Kukuřičné tortilly nakrájej na čtvrtiny a dejte na 5 minut rozpéct do trouby.

Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky