Jablečný crumble

Luxusní podzimní mlsání. To je jablečný crumble

Venku už je to na bundu a šálu, ale špetku léta a slunce můžeme najít schovanou v jablkách. Chuť jablek ve spojení se skořicí známe třeba ze štrůdlu, ale jablečný crumble – to je bezlepkovou delikatesou par excellence! Příprava je snadná. Jdeme na to 🙂

Ingredience (na 2 porce):
4 lžíce kukuřičné mouky,
2 lžíce strouhaného kokosu,
2 lžíce mandlové mouky,
4 lžíce kukuřičné strouhanky,
4 lžíce třtinového cukru,
2 lžíce Tatra másla,
3 červená jablka,
2 lžičky skořice,
lžíce citronové šťávy,
2 lžíce třtinového cukru,
moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy:
1.    Jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky, posypte lžičkou skořice a 2 lžícemi třtinového cukru. Přidejte lžíci citronové šťávy a promíchejte.
2.    V misce smíchejte kukuřičnou mouku, kokos, mandlovou mouku, kukuřičnou strouhanku, zbytek třtinového cukru a skořice. Přidejte máslo a vytvořte drobenku.
3.    Jablka dejte do pekáčku, posypte drobenkou a dejte na 15 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C.
4.    Posypte moučkovým cukrem a servírujte ještě teplé. Můžete jej dozdobit například zakysanou smetanou.

Jak na bezlepkový knedlík

Tradiční česká potravina – knedlík. V minulosti si ho celiatici mohli sotva kdy dopřát. Dnes je na trhu k dostání několik hotov

Jak na bezlepkový knedlík