Jablečný crumble

Luxusní podzimní mlsání. To je jablečný crumble

Venku už je to na bundu a šálu, ale špetku léta a slunce můžeme najít schovanou v jablkách. Chuť jablek ve spojení se skořicí známe třeba ze štrůdlu, ale jablečný crumble – to je bezlepkovou delikatesou par excellence! Příprava je snadná. Jdeme na to 🙂

Ingredience (na 2 porce):
4 lžíce kukuřičné mouky,
2 lžíce strouhaného kokosu,
2 lžíce mandlové mouky,
4 lžíce kukuřičné strouhanky,
4 lžíce třtinového cukru,
2 lžíce Tatra másla,
3 červená jablka,
2 lžičky skořice,
lžíce citronové šťávy,
2 lžíce třtinového cukru,
moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy:
1.    Jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky, posypte lžičkou skořice a 2 lžícemi třtinového cukru. Přidejte lžíci citronové šťávy a promíchejte.
2.    V misce smíchejte kukuřičnou mouku, kokos, mandlovou mouku, kukuřičnou strouhanku, zbytek třtinového cukru a skořice. Přidejte máslo a vytvořte drobenku.
3.    Jablka dejte do pekáčku, posypte drobenkou a dejte na 15 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C.
4.    Posypte moučkovým cukrem a servírujte ještě teplé. Můžete jej dozdobit například zakysanou smetanou.

Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče