Jablečný crumble

Luxusní podzimní mlsání. To je jablečný crumble

Venku už je to na bundu a šálu, ale špetku léta a slunce můžeme najít schovanou v jablkách. Chuť jablek ve spojení se skořicí známe třeba ze štrůdlu, ale jablečný crumble – to je bezlepkovou delikatesou par excellence! Příprava je snadná. Jdeme na to 🙂

Ingredience (na 2 porce):
4 lžíce kukuřičné mouky,
2 lžíce strouhaného kokosu,
2 lžíce mandlové mouky,
4 lžíce kukuřičné strouhanky,
4 lžíce třtinového cukru,
2 lžíce Tatra másla,
3 červená jablka,
2 lžičky skořice,
lžíce citronové šťávy,
2 lžíce třtinového cukru,
moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy:
1.    Jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky, posypte lžičkou skořice a 2 lžícemi třtinového cukru. Přidejte lžíci citronové šťávy a promíchejte.
2.    V misce smíchejte kukuřičnou mouku, kokos, mandlovou mouku, kukuřičnou strouhanku, zbytek třtinového cukru a skořice. Přidejte máslo a vytvořte drobenku.
3.    Jablka dejte do pekáčku, posypte drobenkou a dejte na 15 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C.
4.    Posypte moučkovým cukrem a servírujte ještě teplé. Můžete jej dozdobit například zakysanou smetanou.

Bezlepkové švestkové knedlíky

Na sezónu švestek se těšíme vlastně celý rok. Hlavně kvůli knedlíkům, protože ty švestkové jsou...

Bezlepkové švestkové knedlíky
Zapečené provensálské cukety

Dnes nenabízíme recept na moučný výrobek, ale na přirozeně bezlepkovou přípravu obědu nebo večeře. Je to poměrně jednoduché, do

Zapečené provensálské cukety
Bezlepkové piškotové řezy s tvarohem

Bezlepkový piškot bývá docela rychlovka, ale někdy si můžeme trochu pohrát a vytvořit piškot vyššího “levelu“, jak říká mladá

Bezlepkové piškotové řezy s tvarohem