Chcete si zpříjemnit oběd super bezlepkovým jídlem? Nádech exotiky se špetkou Maroka nabízí kuře v jogurtu se skořicí a jáhlami.
Ingredience:
200 g kuřecích prsou Zlaté kuře,
špetka soli,
250 g jáhel,
lžička mleté skořice,
2 kelímky bílého jogurtu Olma Klasik,
250 ml kuřecího vývaru,
140 g rajčatového protlaku,
lžička šťávy z citronu,
2 cibule,
2 lžíce olivového oleje,
2 lžičky kari.
Postup:
- Kuře naložte den dopředu. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, přidejte jogurty, rajčatový protlak, citronovou šťávu, kari, skořici a sůl. Pořádně promíchejte. Mísu přikryjte potravinovou folií a nechte do druhého dne odležet v lednici.
- Jáhly a kuře připravte zvlášť. Jáhly obalte ve lžíci oleje a osmahněte. Poté přilijte vývar a vařte do změknutí.
- Na lžíci olivového oleje nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte marinované kuře a smažte dozlatova.
Ihned podávejte s jáhlami.