Trio truffle

Adventní karamelovo-čokoládové trio truffle

K adventu mlsání patří, a to platí i pro celiaky. Tentokrát si s námi můžete připravit karamelovo-čokoládové truffle.

Ingredience:
150 g cukru,
120 g Smetany ke šlehání 33 % Olma,
200 g čokolády na vaření,
lžička vanilkového extraktu,
3 g soli,
¼ hrnku hořkého kakaa,
¼ hrnku strouhané mléčné čokolády,
¼ hrnku strouhané bílé čokolády.

Postup:

  1. Cukr dejte do kastrůlku a za stálého míchání vařte, dokud vám nevznikne karamel. Kastrůlek odstavte a přilijte smetanu (měla by mít pokojovou teplotu). Promíchejte a vraťte na plotýnku.
  2. Přidejte sůl, vanilkový extrakt, odstavte z plotýnky a přidejte kousky čokolády na vaření. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí a nevznikne vám hladká směs.
  3. Směs přelijte do misky, nechte vychladnout a dejte na 2 hodiny do ledničky.
  4. Pomocí lžíce a rukou ze ztuhlé směsi vytvarujte kuličky. (Předtím, než začnete obalovat, vždy kuličku promněte v rukou, aby se na povrch lépe nabalila čokoláda či kakao.)

Kuličky rozdělte na třetiny – jednu část obalte v hořkém kakau, druhou v mléčné čokoládě a třetí v bílé čokoládě.

Hovězí tatarák

na 2 porce: 300 g mletého hovězího (mladý býček) 1 cibule sůl, pepř, mletý kmín,...

Hovězí tatarák
Vyzkoušejme trochu jinou vánočku

Hodně bezlepkářů si nechává vánočky péct, zvláště když v posledních letech jde kvalita přece jen nahoru. Pokud ale chcete vyzko

Vyzkoušejme trochu jinou vánočku