Adventní karamelovo-čokoládové trio truffle

K adventu mlsání patří, a to platí i pro celiaky. Tentokrát si s námi můžete připravit karamelovo-čokoládové truffle.

Ingredience:
150 g cukru,
120 g Smetany ke šlehání 33 % Olma,
200 g čokolády na vaření,
lžička vanilkového extraktu,
3 g soli,
¼ hrnku hořkého kakaa,
¼ hrnku strouhané mléčné čokolády,
¼ hrnku strouhané bílé čokolády.

Postup:

  1. Cukr dejte do kastrůlku a za stálého míchání vařte, dokud vám nevznikne karamel. Kastrůlek odstavte a přilijte smetanu (měla by mít pokojovou teplotu). Promíchejte a vraťte na plotýnku.
  2. Přidejte sůl, vanilkový extrakt, odstavte z plotýnky a přidejte kousky čokolády na vaření. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí a nevznikne vám hladká směs.
  3. Směs přelijte do misky, nechte vychladnout a dejte na 2 hodiny do ledničky.
  4. Pomocí lžíce a rukou ze ztuhlé směsi vytvarujte kuličky. (Předtím, než začnete obalovat, vždy kuličku promněte v rukou, aby se na povrch lépe nabalila čokoláda či kakao.)

Kuličky rozdělte na třetiny – jednu část obalte v hořkém kakau, druhou v mléčné čokoládě a třetí v bílé čokoládě.

Bezlepkové včelí úly

Včelí úly patří mezi vánoční klasiku. Na první pohled se může zdát poměrně pracná, ale...

Bezlepkové včelí úly
Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si al

Jak na bezlepkové halušky