Bezlepková česnečka

O mrazivém víkendu vás zahřeje hustá bezlepková česnečka

Ať už se chcete zahřát nebo přemoct nachlazení, tahle polévka vám zaručeně pomůže. A pozor – náš recept není jen tak ledajaký!

Ingredience:
3 paličky česneku,
lžíce Olomouckého másla,
2 lžičky olivového oleje,
šalotka,
¼ lžičky sušených chilli papriček,
špetka soli a pepře,
2 dcl bílého vína,
1 litr zeleninového vývaru,
2 střední brambory,
hrst čerstvého tymiánu,
hrst čerstvé petržele.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Paličky česneku rozeberte na stroužky a pěstí je rozdrťte, ale neloupejte. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj česnek, polijte lžičkou olivového oleje a osolte. Pečte zhruba 15 minut. Nechte vychladnout a stroužky oloupejte.
  2. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte zbytek olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přidejte česnek a restujte.
  3. Přilijte víno a povařte tři minuty. Poté přidejte vývar a oloupané a na kostičky nakrájené brambory, chilli a nasekané bylinky. Vařte do jejich změknutí.
  4. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladkého krému.
  5. Podávejte s rozpečeným bezlepkovým toastovým chlebem.

 

Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty