Bezlepková česnečka

O mrazivém víkendu vás zahřeje hustá bezlepková česnečka

Ať už se chcete zahřát nebo přemoct nachlazení, tahle polévka vám zaručeně pomůže. A pozor – náš recept není jen tak ledajaký!

Ingredience:
3 paličky česneku,
lžíce Olomouckého másla,
2 lžičky olivového oleje,
šalotka,
¼ lžičky sušených chilli papriček,
špetka soli a pepře,
2 dcl bílého vína,
1 litr zeleninového vývaru,
2 střední brambory,
hrst čerstvého tymiánu,
hrst čerstvé petržele.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Paličky česneku rozeberte na stroužky a pěstí je rozdrťte, ale neloupejte. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj česnek, polijte lžičkou olivového oleje a osolte. Pečte zhruba 15 minut. Nechte vychladnout a stroužky oloupejte.
  2. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte zbytek olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přidejte česnek a restujte.
  3. Přilijte víno a povařte tři minuty. Poté přidejte vývar a oloupané a na kostičky nakrájené brambory, chilli a nasekané bylinky. Vařte do jejich změknutí.
  4. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladkého krému.
  5. Podávejte s rozpečeným bezlepkovým toastovým chlebem.

 

Pečené kurkumovo-citronové kuře

Úžasné pečené kuřátko, které voní dálkami. Pokud máte rádi exotickou bylinku koriandr a sladkokyselé chuťové...

Pečené kurkumovo-citronové kuře
Tři recepty pro zdraví

Především bychom měli vědět, že imunitní systém tvoří soubor mnoha orgánů, patří sem sliznice střev,...

Tři recepty pro zdraví
Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? N

Bezlepkové škvarkové pagáčky