želatinové shoty

Silvestrovský bezlepkový originál: želatinové shoty

S tímhle nápadem rozhodně pobavíte celou společnost. Vypadají jako sulc, ale místo toho na vás čeká víno 🙂

Ingredience:
1½ hrnku šumivého vína,
lžíce citronové šťávy,
lžíce cukru,
¼ hrnku vodky,
balení želatiny (cca na 500 ml tekutiny),
dvě hrsti cukrového dekoračního zdobení.

Postup

  1. Do kastrůlku vlijte téměř celé šumivé víno (¼ hrnku si schovejte na později). Přimíchejte citronovou šťávu a cukr. Přidejte želatinu a nechte bobtnat 2 minuty. Pak směs lehce zahřejte, aby se želatina zcela rozpustila.
  2. Sundejte z plotýnky a vlijte zbytek šumivého vína, vodku a promíchejte.
  3. Lehce vymažte olejem menší pekáček nebo pečicí formu na chléb a vlijte do ní směs. A dejte do lednice, dokud směs neztuhne.
  4.  Vzniklou želatinovou směs lehce vyklepněte z formy a nakrájejte na čtverečky. Posypte je cukrovým dekoračním zdobením. Servírujte vychlazené.
Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na...

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš
Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo

To, že pohanka není častějším jídlem v současné české kuchyni, je velká škoda, ještě větší, že není moc rozšířená ani na jídeln

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo