Balzamikove kure

Balzamikové kuře se salátem

Dnes máme chuť na kuřecí. Ale chce to něco originálního… Tak vyzkoušíme balzamikové kuře se salátem.

Ingredience:
3 lžíce olivového oleje,
250 g kuřecích prsou Zlaté kuře,
sůl a pepř na dochucení,
jarní cibulka,
2 lžíce balzamikového octa,
středně velké zelené jablko,
stvol řapíkatého celeru,
2 lžíce šťávy z citronu,
hrnek čočky,
3 hrsti špenátových listů,
½ hrsti sladkolisté petrželky

Postup:

  1. Čočku připravte dle návodu na obalu.
  2. Kuřecí prsa naporcujte na řízky a lehce rukou rozklepejte. Z obou stran je osolte a opepřete. Na pánvičce rozpalte olivový olej. Kuře opečte z obou stran (cca 8-10 minut na jedné straně). Sundejte z plotýnky a přidejte balzamikový ocet a kuře v něm celé namočte.
  3. Mezitím do větší mísy nakrájejte jarní cibulku, jablko, celer a přilijte citronovou šťávu a zbývající 2 lžíce olivového oleje. Ochuťte solí a pepřem a promíchejte. Přidejte špenát, vychladlou, uvařenou čočku a petrželku a znovu promíchejte. Podávejte s balzamikovým kuřetem.
Jak na bezlepkový mazanec

Jak je možné upéct bezlepkového velikonočního beránka, jsme už napsali. Ale k svátkům jara patří v Čechách a na Moravě také neo

Jak na bezlepkový mazanec