Sendvič z kukuřičného chleba

Svačinka do školy, do práce nebo na hory? Zkuste sendvič z domácího kukuřičného chleba!

Ať už máte rádi svačinu zabalenou v krabičce, obalenou fólií nebo jste vyznavačem odtrhávání mikroskopických kousků ubrousku, bude se vám náš recept na svačinový sendvič z domácího kukuřičného chleba určitě hodit. Na výlety, na hory, do práce nebo dětem do školy. Využití najde určitě široké 🙂

Ingredience:
6 žloutků,
6 bílků,
2 celá Česká vejce,
⅓ hrnku oleje,
2 hrnky kukuřičné mouky,
lžička soli,
balíček kypřícího prášku,
4 plátky poctivé šunky nejvyšší jakkosti,
100 g Tatra tvarohu,
hrst čerstvé bazalky,
hrst hladkolisté petržele,
hrst citronového tymiánu,
rajče,
2 hrsti rukoly.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Do jedné misky dejte 6 žloutků a 2 celá vejce, do druhé 6 bílků. Celá vejce se žloutky rozkvedlejte a přidejte olej, sůl, kypřící prášek a kukuřičnou mouku. Pořádně promíchejte.
  2. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně vmíchejte do žloutkové směsi. Formu na pečení (hřbet) vymažte olejem a směs do ní vlijte. Pečte 40 minut.
  3. Vychladlý chléb nakrájejte na plátky na sendvič.
  4. Čerstvé bylinky nasekejte na drobno. Tvaroh smíchejte s bylinkami a osolte.
  5. Oba plátky na sendvič namažte tvarohovou směsí. Na jeden plátek vyskládejte šunku, na plátky nakrájené rajče a rukolu a přiklopte druhým namazaným plátkem.
Tyrolské brambory

  pro 2 osoby:   300 g brambor 100 g slaniny 1 cibule 3 lžíce...

Tyrolské brambory
Strašidýlka z kukuřičné mouky

Možná vás to překvapí, ale americký svátek duchů, halloween, se úzce pojí k našemu Svátku všech svatých...

Strašidýlka z kukuřičné mouky