masové kuličky

Tip na víkend: party masové kuličky s jogurtovým dipem

Tyhle masové kuličky budete milovat! Můžete jimi pohostit i Švédy 🙂

Ingredience na kuličky:
hrst sušených meruněk,
šalotka,
350 g mletého hovězího,
4 krajíce bezlepkového toastového chleba Vitacelia,
1 vejce,
80 ml mléka,
lžička mleté papriky,
lžička římského kmínu,
lžička mletého chilli,
sůl a pepř na dochucení.

Ingredience na dip:
150 g bílého jogurtu Klasik,
lžíce zakysané pochoutkové smetany,
lžička sušeného česneku,
hrst čerstvé petrželky a sůl a pepř na dochucení.

Postup

  1. Do kuchyňského robota nalémejte bezlepkový toastový chléb, přilijte mléko a vejce a rozmixujte.
  2. Na trošce oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.
  3. Do mixu z bezlepkového toastového chleba přidejte koření a osolte a opepřete podle chuti a pořádně rozmixujte.
  4. Mix přendejte do velké mísy a přisypte nadrobno nasekané meruňky a připravenou cibulku a rukama promíchejte.
  5. Ze směsi vytvořte navlhčenýma rukama kuličky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
  6. Mezitím si připravte jogurtový dip (smíchejte vypsané ingredience) a podávejte s pečenými kuličkami a podávejte s kousky řapíkatého celeru.

 

 

 

 

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků