masové kuličky

Tip na víkend: party masové kuličky s jogurtovým dipem

Tyhle masové kuličky budete milovat! Můžete jimi pohostit i Švédy 🙂

Ingredience na kuličky:
hrst sušených meruněk,
šalotka,
350 g mletého hovězího,
4 krajíce bezlepkového toastového chleba Vitacelia,
1 vejce,
80 ml mléka,
lžička mleté papriky,
lžička římského kmínu,
lžička mletého chilli,
sůl a pepř na dochucení.

Ingredience na dip:
150 g bílého jogurtu Klasik,
lžíce zakysané pochoutkové smetany,
lžička sušeného česneku,
hrst čerstvé petrželky a sůl a pepř na dochucení.

Postup

  1. Do kuchyňského robota nalémejte bezlepkový toastový chléb, přilijte mléko a vejce a rozmixujte.
  2. Na trošce oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.
  3. Do mixu z bezlepkového toastového chleba přidejte koření a osolte a opepřete podle chuti a pořádně rozmixujte.
  4. Mix přendejte do velké mísy a přisypte nadrobno nasekané meruňky a připravenou cibulku a rukama promíchejte.
  5. Ze směsi vytvořte navlhčenýma rukama kuličky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
  6. Mezitím si připravte jogurtový dip (smíchejte vypsané ingredience) a podávejte s pečenými kuličkami a podávejte s kousky řapíkatého celeru.

 

 

 

 

Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Svačinky plné zdraví i chuti

Svačinky plné zdraví i chuti Školáci opět zasedli do lavic a jim i nám, dospělákům,...

Svačinky plné zdraví i chuti