Bezlepkové skořicové rolky

Bezlepkové skořicové rolky

Máte rádi sladkou vůni vanilky a skořice? Pak si s námi přichystejte tyto úžasně křehké a voňavé rolky. Pečivo inspirované tradičním kringelem nebo skořicovými šnečky si určitě zamilujete a potěšíte jím nejednu návštěvu.

Na těsto budeme potřebovat:

Náplň:

  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • lžíce mleté skořice

Na polevu si připravíme:

Postup:

  1. Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a máslo. V menší nádobce rozkvedlejte teplé mléko s vejcem, cukrem a vanilkovým extraktem. Přimíchejte do směsi s moukou a vypracujte těsto.
  2. Na pečicí papír vyklopte těsto, poprašte moukou, aby se nelepilo a vytvarujte obdélník.
  3. Nyní si připravte náplň. V menší misce smíchejte třtinový cukr, máslo a skořice. Náplní potřete obdélníkové těsto. Začněte od kratší strany a opatrně s pomocí pečicího papíru srolujte.
  4. Pomocí zubní nitě vzniklou roládu nakrájejte na menší kousky a vyskládejte do olejem vymazané dortové formy.
  5. Nechte zhruba hodinu kynout. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte dozlatova zhruba 25-30 minut. Nechte 10 minut vychladnout.
  6. Smíchejte moučkový cukr a lžíci mléka a hotové skořicové rolky polijte směsí a ihned podávejte.