škvarkové zelňáky

Bezlepkový masopust se škvarkovými zelňáky

Pokud vás čeká masopustní veselí, tak si s námi můžete připravit bezlepkové škvarkové zelňáky.

Ingredience:
2 hrsti vepřových škvarků Kmotr,
střední cuketa, velký batát,
2 Česká vejce velikosti M,
400 g bílého kysaného zelí,
sůl a pepř na dochucení.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Oloupanou cuketu a batát nastrouhejte nahrubo. Smíchejte se lžičkou soli a nechte v misce odpočívat pár minut, aby zelenina pustila vodu. Pečlivě vymačkejte, aby se placky netrhaly.
  2. Škvarky rozemelte. Do vymačkané směsi přimíchejte vejce, trochu pepře a škvarky.
  3. Polovinu zelí sceďte, nadrobno pokrájejte a přidejte do směsi.
  4. Vypracujte těsto. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte vytvarované placky (průměr cca 7 cm, tloušťka 1 cm).
  5. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
  6. Podávejte teplé či studené se zbylou polovinou kysaného zelí.
Bezlepkové velikonoční sušenky

O letošních Velikonocích nemusíte přibrat ani gram, a přesto si můžete dopřát k čaji nebo...

Bezlepkové velikonoční sušenky