škvarkové zelňáky

Bezlepkový masopust se škvarkovými zelňáky

Pokud vás čeká masopustní veselí, tak si s námi můžete připravit bezlepkové škvarkové zelňáky.

Ingredience:
2 hrsti vepřových škvarků Kmotr,
střední cuketa, velký batát,
2 Česká vejce velikosti M,
400 g bílého kysaného zelí,
sůl a pepř na dochucení.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Oloupanou cuketu a batát nastrouhejte nahrubo. Smíchejte se lžičkou soli a nechte v misce odpočívat pár minut, aby zelenina pustila vodu. Pečlivě vymačkejte, aby se placky netrhaly.
  2. Škvarky rozemelte. Do vymačkané směsi přimíchejte vejce, trochu pepře a škvarky.
  3. Polovinu zelí sceďte, nadrobno pokrájejte a přidejte do směsi.
  4. Vypracujte těsto. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte vytvarované placky (průměr cca 7 cm, tloušťka 1 cm).
  5. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
  6. Podávejte teplé či studené se zbylou polovinou kysaného zelí.
Dar moudré Athény aneb sláva olivám

Podle řecké mytologie byl olivovník symbolem bohyně moudrosti. Ta se na Akropoli utkala v souboji s bohem...

Dar moudré Athény aneb sláva olivám
Dýňové chilli con carne

S dýněmi letos ještě rozhodně nekončíme! Dnes si uděláme dýňové chilli con carne (neboli chilli...

Dýňové chilli con carne
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Mezi nejvybranější pochoutky v podzimním menu patří zvěřina. Má výraznou, lehce pikantní chuť, která je...

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou