škvarkové zelňáky

Bezlepkový masopust se škvarkovými zelňáky

Pokud vás čeká masopustní veselí, tak si s námi můžete připravit bezlepkové škvarkové zelňáky.

Ingredience:
2 hrsti vepřových škvarků Kmotr,
střední cuketa, velký batát,
2 Česká vejce velikosti M,
400 g bílého kysaného zelí,
sůl a pepř na dochucení.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Oloupanou cuketu a batát nastrouhejte nahrubo. Smíchejte se lžičkou soli a nechte v misce odpočívat pár minut, aby zelenina pustila vodu. Pečlivě vymačkejte, aby se placky netrhaly.
  2. Škvarky rozemelte. Do vymačkané směsi přimíchejte vejce, trochu pepře a škvarky.
  3. Polovinu zelí sceďte, nadrobno pokrájejte a přidejte do směsi.
  4. Vypracujte těsto. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte vytvarované placky (průměr cca 7 cm, tloušťka 1 cm).
  5. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
  6. Podávejte teplé či studené se zbylou polovinou kysaného zelí.
Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok

Na Nový rok to chce nějakou tu mňamku. Třeba měkké bezlepkové perníčky. Příprava zabere trochu času, ale zato si pak pochutnáme

Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok