škvarkové zelňáky

Bezlepkový masopust se škvarkovými zelňáky

Pokud vás čeká masopustní veselí, tak si s námi můžete připravit bezlepkové škvarkové zelňáky.

Ingredience:
2 hrsti vepřových škvarků Kmotr,
střední cuketa, velký batát,
2 Česká vejce velikosti M,
400 g bílého kysaného zelí,
sůl a pepř na dochucení.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Oloupanou cuketu a batát nastrouhejte nahrubo. Smíchejte se lžičkou soli a nechte v misce odpočívat pár minut, aby zelenina pustila vodu. Pečlivě vymačkejte, aby se placky netrhaly.
  2. Škvarky rozemelte. Do vymačkané směsi přimíchejte vejce, trochu pepře a škvarky.
  3. Polovinu zelí sceďte, nadrobno pokrájejte a přidejte do směsi.
  4. Vypracujte těsto. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte vytvarované placky (průměr cca 7 cm, tloušťka 1 cm).
  5. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
  6. Podávejte teplé či studené se zbylou polovinou kysaného zelí.
Jak na bezlepkové medovníčky

Blíží se čas Vánoc, tak neuškodí nějaký dobrý recept na sladké. Co takhle bezlepkové medovníčky. Využili jsme recept autorky Iv

Jak na bezlepkové medovníčky