bibimbap

Bibimbap – korejské národní jídlo, které si zamilujete

Asijská kuchyně nám bezlepkářům přeje. A protože se teď všechna pozornost stáčí k zimní olympiádě v Jižní Koreji, tak si s námi pojďte zkusit připravit tamní národní pokrm, který je bez lepku a navíc skvěle chutná. Dnes si uděláme bibimbap.

Ingredience:
hrnek rýže,
200 g hub shiitake,
150 g karotky,
středně velká cuketa,
2 vejce,
3 lžíce pálivé omáčky sriracha,
lžička sezamových semínek,
4 hrsti sójových klíčků,
300 g Hovězího flank steaku Řezníci z Kostelce,
2 lžíce sojové omáčky,
lžíce kukuřičného škrobu,
4 lžíce sezamového oleje,
lžíce olivového oleje.

Postup

  1. Flank steak nakrájejte na nudličky. Dejte do mísy a vmícheje sojovou omáčku a kukuřičný škrob. Nechte odležet alespoň 30 minut.
  2. Podle návodu uvařte rýži.
  3. Na pánvi na sezamovém oleji orestujte postupně všechnu nakrájenou a osolenou zeleninu, houby a klíčky – cca 8 minut restujte karotku, 5 minut houby, 5 minut cuketa, 2 minuty klíčky.
  4. Na olivového oleji zprudka opečte hovězí nudličky (ne déle než 3-4 minuty).
  5. Nakonec osmahněte vejce.

6. Do hluboké misky dejte uvařenou rýži, vyskládejte zeleninu, houby, klíčky a maso. Položte hotové vejce. Posypte sezamem a pokapejte pálivou omáčkou. Servírujte okamžitě.

Jehněčí maso k Velikonocům patří

Křehké jehněčí maso k Velikonocům patří. Když je správně připraveno, tak u svátečního stolu nabízí jedlíkům...

Jehněčí maso k Velikonocům patří
Upečte si bezlepkový perník

Naši blízcí mlsají a mlsají, a my bychom si tak rádi dali ty dobroty s nimi, ale nemůžeme. Přesto máme stále více a více možnos

Upečte si bezlepkový perník
Malinový bezlepkový koláč s pudinkem

Pokud si užíváte léta, zajdete třeba do lesa na trochu malin, nebo je máte na zahradě, či si je koupíte, můžete si na sobotu up

Malinový bezlepkový koláč s pudinkem