bibimbap

Bibimbap – korejské národní jídlo, které si zamilujete

Asijská kuchyně nám bezlepkářům přeje. A protože se teď všechna pozornost stáčí k zimní olympiádě v Jižní Koreji, tak si s námi pojďte zkusit připravit tamní národní pokrm, který je bez lepku a navíc skvěle chutná. Dnes si uděláme bibimbap.

Ingredience:
hrnek rýže,
200 g hub shiitake,
150 g karotky,
středně velká cuketa,
2 vejce,
3 lžíce pálivé omáčky sriracha,
lžička sezamových semínek,
4 hrsti sójových klíčků,
300 g Hovězího flank steaku Řezníci z Kostelce,
2 lžíce sojové omáčky,
lžíce kukuřičného škrobu,
4 lžíce sezamového oleje,
lžíce olivového oleje.

Postup

  1. Flank steak nakrájejte na nudličky. Dejte do mísy a vmícheje sojovou omáčku a kukuřičný škrob. Nechte odležet alespoň 30 minut.
  2. Podle návodu uvařte rýži.
  3. Na pánvi na sezamovém oleji orestujte postupně všechnu nakrájenou a osolenou zeleninu, houby a klíčky – cca 8 minut restujte karotku, 5 minut houby, 5 minut cuketa, 2 minuty klíčky.
  4. Na olivového oleji zprudka opečte hovězí nudličky (ne déle než 3-4 minuty).
  5. Nakonec osmahněte vejce.

6. Do hluboké misky dejte uvařenou rýži, vyskládejte zeleninu, houby, klíčky a maso. Položte hotové vejce. Posypte sezamem a pokapejte pálivou omáčkou. Servírujte okamžitě.

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na...

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš
Jak na bezlepkový tiramisu

Asi se nám sbíjí chutě, když jdeme do cukrárny a nemůžeme si dát všechny ty sladkosti, které lákají ve vitríně. Asi jen výjime

Jak na bezlepkový tiramisu
Jáhlové čokokostky

Pojďte si osladit nadcházející víkend s naším receptem na jáhlové čokokostky. Sobotní návštěva vás jistě...

Jáhlové čokokostky