Citrónovo tymiánové rizoto s krevetami a chřestem

Lahodné citrónovo tymiánové rizoto s krevetami a chřestem

Ta zima už je opravdu dlouhá. Náladu si ale můžete zlepšit v kuchyni. Třeba citrónovo tymiánovým rizotem s krevetami a chřestem, které pohladí vaše chuťové pohárky. Tímto jídlem navíc skvěle pohostíte i návštěvu.

Ingredience:
zeleninový bujon,
2 hrnky vody,
lžíce olivového oleje,
½ hrnku nadrobno nakrájené cibule,
¼ hrnku nadrobno nasekaného fenyklu,
2 lžíce čerstvého citronového tymiánu,
2 stroužky česneku,
¾ hrnku rýže typu arborio,
¼ hrnku suchého bílého vína,
150 g baby chřestu,
sůl a pepř na dochucení,
2 lžičky citronové šťávy,
150 g krevet Villaregia,
lžíce sýru ricotta.

Postup

  1. Smíchejte vodu s bujonem a dejte na 2 minuty do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon.
  2. Na pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte fenykl, tymián a nadrobno nakrájený česnek. Orestujte, přidejte rýží a zhruba minutu za stálého promíchávání nechte opéct.
  3. Přidejte víno, jakmile se tekutina odpaří, přilijte ½ hrnku vývaru a jakmile se tekutina opět odpaří, přilijte další ½ hrnku vývaru. Takto opakujte do změknutí rýže (cca 12 minut).
  4. V menším hrnci uvařte vodu se solí a dejte na 4 minuty vařit nakrájený chřest.
  5. Vmíchejte okapané krevety a chřest. Vmíchejte ricottu a servírujte.
Bezlepkové škvarkové placičky

Jsme možná přeslazeni po Vánocích, tak by mohlo přijít k duhu něco slaného…třeba bezlepkové škvarkové placičky. Jednoduché, ryc

Bezlepkové škvarkové placičky