Sledování sportovních přenosů si můžete zpestřit bezlepkovými cibulovo-sýrovými kroužky

Těšíte se na víkendové sledování sportovních přenosů z Koreje? Prima! U fandění vám určitě přijdou vhod bezlepkové cibulovo-sýrové kroužky.

Ingredience:
2 velké cibule,
5 plátků sýru gouda,
5 Českých vajec velikosti M,
3 hrnky kukuřičné strouhanky,
1,5 hrnku bezlepkové mouky,
řepkový olej na smažení,
100 g sterilované papriky s cibulí v tomatovém protlaku,
1 lžička omáčky sriracha,
hrst nasekané petrželky.

Postup:

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte na zhruba centimetrové kroužky. Oddělte je a vždy spojte po dvou – jeden menší a jeden větší, aby vám mezi páry vznikla mezera na sýr.
  2. Goudu nakrájejte na proužky. Vyplňte jimi spárované kroužky a dejte na hodinu zamrazit.
  3. Zahřejte v meším hrnci zhruba olej (cca 7 cm). Připravte si tři misky na trojobal – mouku, rozkvedlaná vejce a kukuřičnou strouhanku. Obalte zmražené kroužky a ihned smažte.
  4. Usmažené kroužky dejte na papírovou utěrku, abyste je zbavili přebytečného tuku.
  5. Sterilovanou zeleninu rozmixujte, přidejte srirachu a podávejte s cibulovými kroužky posypanými nasekanou petrželkou.
Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče