Cibulovo-sýrové kroužky

Sledování sportovních přenosů si můžete zpestřit bezlepkovými cibulovo-sýrovými kroužky

Těšíte se na víkendové sledování sportovních přenosů z Koreje? Prima! U fandění vám určitě přijdou vhod bezlepkové cibulovo-sýrové kroužky.

Ingredience:
2 velké cibule,
5 plátků sýru gouda,
5 Českých vajec velikosti M,
3 hrnky kukuřičné strouhanky,
1,5 hrnku bezlepkové mouky,
řepkový olej na smažení,
100 g sterilované papriky s cibulí v tomatovém protlaku,
1 lžička omáčky sriracha,
hrst nasekané petrželky.

Postup:

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte na zhruba centimetrové kroužky. Oddělte je a vždy spojte po dvou – jeden menší a jeden větší, aby vám mezi páry vznikla mezera na sýr.
  2. Goudu nakrájejte na proužky. Vyplňte jimi spárované kroužky a dejte na hodinu zamrazit.
  3. Zahřejte v meším hrnci zhruba olej (cca 7 cm). Připravte si tři misky na trojobal – mouku, rozkvedlaná vejce a kukuřičnou strouhanku. Obalte zmražené kroužky a ihned smažte.
  4. Usmažené kroužky dejte na papírovou utěrku, abyste je zbavili přebytečného tuku.
  5. Sterilovanou zeleninu rozmixujte, přidejte srirachu a podávejte s cibulovými kroužky posypanými nasekanou petrželkou.